Најновије

КРУГ КИМОВИХ ЖЕНА! Њих три имају огромну моћ у Северној Кореји!

Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун често доводи јавност у ситуацију да нагађа да ли је жив или мртав, али исто тако збуњује аналитичаре кад су у питању веома различите жене у његовом животу.

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Три изузетне и лепе жене припадају најужем кругу тридесетосмогодишњег лидера, а једна од њих, иначе севернокорејска поп-звезда, наводно му је љубавница.

У последњих неколико недеља, Кимова млађа сестра Ким Јо Џонг, председница моћног Одељења за организацију и вођство, које управља свим аспектима живота у Северној Кореји, била је у жижи интересовања медија, који верују да би она могла да га наследи уколико умре, или ако због болести више не буде могао да обавља дужност.

Међутим, његова супруга Ри Сол Џу, која се појављује чешће него супруге Кимовог оца и деде, има већи утицај него што многи мисле, тврде стучњаци. У складу са обичајима у Северној Кореји, њихов брак је уговорен и у међувремену имају двоје мале деце, а можда и троје. Ри Сол Джу је некада била певачица и навијачица.

Бивши аналитичар ЦИА Џунг Х. Пак у новој књизи пише да Ким себе доживљава као неодољивог корејског Џона Ф. Кенедија, а супругу као модерну Џеки Кенеди, те да ју је дословно подучавао како да изгледа и понаша се као легендарна америчка прва дама.

- Не верујем да Кимова супруга има амбиција да буде озбиљан политички играч, али она ужива углед елите - рекао је за “Пост” аналитичар Северне Кореје Брус Бектол, бивши припадник америчке Одбрамбене обавештајне агенције (ДИА).

- Она је предивна и мислим да би она и деца били безбедни да се Киму нешто деси. Не би је убили као што су убили Кимовог течу. Можда би је протерали из земље, али то је најдаље докле би ишли – сматра он.

Међутим, жена која компликује живот Кимовој супрузи и сестри јесте Хјон Сонг Вол, која можда јесте, а можда није оно што Корејци називају “великом сестром супругом”, тј. старија љубавница ожењеног мушкарца. Године 2013. прошириле су се гласине да је четрдесеттрогодишња Хјон, предводница женске музичке групе “Моранбонг”, коју у Северној Кореји пореде са британским бендом “Спајс гирлс”, јавно стрељана заједно са чланицама свог првог бенда због нејасних оптужби везаних за порнографске видео-спотове.

Као и недавно у Кимовом случају, Хјон се појавила убрзо након гласина о њеној смрти и данас је једна од његових главних саветника – на професионалном, а можда и на приватном плану. Она је преузела функцију “директора догађаја”, коју је некада обављала Кимова сестра, а тиче се организовања свих великих јавних догађаја на којима се Ким појављује.

Док једни кажу да је Хјон само стара Кимова другарица из тинејџерских дана, други тврде да је она можда чак била и последња љубавница покојног Кимовог оца Ким Џонг Ила, па чак и мајка једног од Кимове деце.

Неки медији су писали да су се Ким И Хјон забављали у младости, али да је њихову везу забранио његов отац. Та веза је оживела после његове смрти 2011, након што је Ким именован за новог лидера Северне Кореје.

Према речима Џејсона Лија, који је пребегао у Јужну Кореју и данас живи у Сједињеним Државама, Хјон је веома моћна жена, сасвим сигурно моћнија него супруга, али можда ипак не толико моћна као његова сестра.

Прочитајте ОВДЕ какве је разараче развила Кина.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА