Најновије

ДОДИК РАЗОТКРИО ПЛАН МИЛОГОРАЦА: Ово је доказ да желе да девастируају СПЦ на простору Црне Горе!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је да је неприхватљиво да Црна Гора користи државну силу и злоупотребљава правосудни систем да би се обрачунала са свештенством Српске православне цркве (СПЦ).

Милорад Додик (Фото: predsednik.rs)

– Ово је додатни удар на СПЦ који доказује да црногорска држава има једини план, а то је да девастира СПЦ на простору Црне Горе – изјавио је Додик новинарима, коментаришући хапшење Његовог преосвештенства епископа будимљанско-никшићком Јоаникија и седморице свештеника СПЦ у Црној Гори, пише Срна.

Српски члан Председништва БиХ оценио је да ће Црна Гора морати да се суочи са огромном вољом народа који се и у условима епидемије корона вируса бори за своју цркву и њене светиње и имовину.

Он је рекао да се плаши да црногорска власт није ништа научила из лекције о наметању закона о одузимању црквене имовине у Црној Гори, који би требало да буде укинут.

– Они су напросто отишли корак даље, затварајући владику и седам његових свештеника. У сваком случају, то је неприхватљиво – нагласио је Додик.

Српски члан Предсједништва оценио је да је епидемија вируса само изговор за дрско понашање црногорских власти и њихов обрачун са народом, СПЦ и верницима у Црној Гори.

Грађани Берана и Андријевице блокирали магистрални пут у знак протеста! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА