Најновије

ТРЕСЕ СЕ БРИТАНИЈА: Оптужен Борис Џонсон!

Британски премијер Борис Џонсон оптужен је да је обмануо доњи дом парламента у вези са саветима владе да људи у домовима за негу старих врло вероватно не могу да добију корона вирус.

Британски премијер Борис Џонсон (Фото: Јутјуб)

Лидер Лабуриста Кир Стармер, писао је премијеру тражећи од њега да се врати у доњи дом парлмента да би признао да је то било савет владе дат почетком године, пренео је Скај њуз.

Током питања постављаних премијеру у доњем дому парламента Стармер је истакао да број преминулих у домовима за старе чини више од 40 одсто укупног броја смртних случајева од Ковид-19 у Британији.

Он је затражио од Џонсона да прихвати да је влада деловала сувише споро како би заштитила људе у домовима за старе.

Британски премијер је одговорио да није тачно да је тако гласио савет и додао да су увели рестриктивне мере у домове за старе пре него у целој земљи.

Извори лабуриста су касније дистрибуирали линк према владиној веб страници, на којој под секцијом маске за лице пише да није врло вероватно да ће се људи у домовима за старе заразити од Ковид.

Савет је био објављен 25. фебруар, а повучен 13. марта.-19.

Нешто раније Кир је, такође, привукао пажњу подацима о смртним случајевима Канцеларије за статистику.

"Ове године је број умрлих у старацким домовима у априлу износио невероватних 26.000 - што је три пута више од просека - 18.000 додатних смртних случајева овог априла", рекао је он посланицима.

"Ако узмемо у обзир владине податке да је било само 8.000 забележних смртних случајева од Ковид-19, остаје 10.000 необјашњивих смртних случајева у домовима за старе у априлу", истакао је Кир.

Шта је Мајк Помпео урадио у Израелу, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА