Најновије

НОВИ НАПАД: Да се Русима одузме 50 одсто капацитета “СеверноГ тока 2”! Москва има одговор

Русија може дати адекватан одговор на проширење ЕУ директиве о гасу на Северни ток-2, како су недавно писали немачки медији. Ово мишљење је изразио економиста Михаил Дељагин.

Северни ток 2 (Фото: nord-stream2.com)

Релативно недавно, нова енергетска директива коју је усвојила Европска унија садржи одредбу према којој ће гасоводи положени у Европи бити у власништву приватних, а не државних компанија.

Поред тога, документ предвиђа да се разним добављачима омогући једнак приступ гасоводу уз ограничење свачијег удела од највише 50%.

Према немачким медијима, немачке власти одлучиле су да Северни ток 2 не уклоне из ажуриране директиве. Разлог је кашњење у изградњи узроковано америчким санкцијама.

То даје Берлину могућност да за руско-немачку грађевинску компанију каже да не поштује одредбе закона, што им даје право на искључење.

Према речима стручњака, такво стање је „класичан пример европског језуитизма“, као и живописна демонстрација да Немачка „игра како Сједињене Државе свирају“.

Ипак, и у овој ситуацији Русија има излаз. Одговор Москве може бити раздвајање Северног тока 2 између руских добављача. Дакле, већ су названи Газпром, НОВАТЕК и Росњефт.

„Држава може извршити операцију у којој Северни ток 2 остаје, али се оператери мењају. Неће бити много тешко“, нагласио је стручњак. 

Пескову заражена оба плућна крила. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА