Најновије

ПОЛИЦИЈА ПЕНДРЕКОМ, А НАРОД РУЖАМА: Устала је Србија и Црна Гора, сви вичу: "Не дамо владику, не дамо светиње"! (ФОТО/ВИДЕО)

Са истим захтевом да се епископ будимљанско-никшићки Јоаникије и свештеници Српске православне цркве пусте из притвора, грађани су се и вечерас окупили испред Центра безбедности Никшић. Окупљени узвикују “Не дамо светиње”, “Не дамо владику”, преноси портал ЦдМ.

Скуп подршке у Београду (Фото: Фејсбук принтскрин)

Припадници полиције са опремом за разбијање демонстрација налазе се испред зграде. У тренутку када је испред капије полиције стала интервентна опремљена са опремом за разбијање демонстрација поздрављена је аплаузом од стране грађана, наводе Вијести.

Црногорски портал истиче да окупљени певају и "Ништа лепше и милије од народне милиције" и аплаудирају полицији.

Окупљање и у Подгорици

Присталице Српске православне цркве окупиле су се вечерас на молебану који је одржан испред Храма Христовог Васкрсења у Подгорици.

Нереди у више црногорских градова током протеста због хапшења владике Јоаникија и више свештеника СПЦ, сукоби, тензије, сузавац, каменице, нова привођења и повређени грађани и припадници полиције, епилог су синоћњих догађаја у Црној Гори.

Огласио се Амфилохије: Ако неко треба да буде ухапшен и да одговара онда сам то ја
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије замолио је власти да ослободе Јоаникија и његове свештенике који су у затвору. Амфилохије је рекао да ако неко треба да одговара и да буде ухапшен онда је то он, преносе Вијести.

Скуп подршке у Београду

Испред цркве Светог Марка одржан Скуп подршке свештенству Српске православне цркве у Црног Гори, односно владики Јоаникију и осморици свештеника који су у уторак приведени у Никшићу.

Премијер Црне Горе Душко Марковић је казао да је Црна Гора изложена бруталном нападу са несагледивим последицима по здравље грађана.

Он је казао да је масовним кршењем мера доведено у питање све што је рађено у претходна три месеца у борби против пандемије, преносе "Вијести".

- У више наших градова дошло је до масовног кршења здравствених наредби и мера. Све што смо постигли за три месеца преданог рада и заједничких одрицања, доведено је у питање. Нема разумног објашњења ни оправдања за овакво понашање и његове актере. Сведочимо још једној грубој политичкој деструкцији усмереној против државе, њених институција. Сведочимо понашању које угрожава јавно здравље, а све под плаштом одбране верских права и слобода. Све ово се догађа у време незапамћене здравствене и економске кризе, у тренуцима кад се држава суочава са многим изазовима да сачува оно највредније - човека и његово здравље - навео је Марковић.

Овако је изгледало у Жабљаку: 

Беране, тренутно: 

Народ се окупио и у Будви:

Европа изјавила да Црна Гора није зрела за ЕУ! више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда/Танјуг

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА