Најновије

Колико овај човек лаже!

Александар Вучић је јуче, у покушају да оправда скандалозно задужење од две милијарде евра са каматом од 3,375 одсто, изјавио да смо "прошли једнако као Словенија, а нешто боље него Мађарска".

Вучић (Фото: Јутјуб)

Једноставном провером јавних података види се прошломесечно задужење Словеније за десетогодишњу обвезницу по стопи од 0,875% и Мађарске за шестогодишњу обвезницу по стопи од 1,125%.

Па, колико је то повољније од Србије и како ће онда Србија да буде најбоља у Европи када има најлошије услове задуживања?

Додатно, на констатацију новинара да га опозиција критикује што није прихватио да се задужимо код ММФ-а, Вучић је рекао да "не бисмо од ММФ-а могли да добијемо ништа на седам него на пет година и стопа би била 4,3-4,4 одсто".

И опет је слагао, а да није трепнуо. Пре 20 дана се Босна и Херцеговина задужила код ММФ-а за 333 милиона евра са каматном стопом од 1,05% и грејс периодом од 39 месеци.

Дакле, Србија се задужила по цетири пута висој камати од Босне. Разлог је једноставан - трошење ове две милијарде евра ће контролисати Вучић и Мали. Паметном довољно, пише Директно.

Амерички Ф-35 пете генерације одлази у прошлост?! Руси помрсили конце! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА