Најновије

Русе убија корона, али их још више ужасава ова ствар

Око 40.500 грађана Москве који су се обратили за помоћ јер су изгубили посао добило је обећану накнаду. То је потврдила заменица градоначелника Москве Анастасија Ракова. Заједно са федералним додатком тих 40,5 хиљада Московљана добиће компензацију од 19.500 рубаља што је око 250 евра.

Москва (Фото: pixabay. com)

Ракова тврди да је у Москви остало без посла 18 хиљада људи.

Међутим, социолози тврде да је у Москви број незапослених знатно већи. Посебно су у тешкој ситуацији гастарбајтери. Њима је продужен боравак без обзира на то што је многима истекла виза али то није решило проблеме онима који су остали без посла. Многи послодавци су на гастарбајтере брзо заборавили чим нису више могли да раде. А таквих није мало јер неки ангажују дошљаке да раде на црно.

Један број аналитичара најављује да би до краја године број незапослених у Русији могао да достигне чак десет милиона. Министар рада Русије Антон Котјаков тврди да је за последњих десет дана регистровано око 200 хиљада људи који су остали без посла. Његова је прогноза да ће до краја године бити око 2,5 милиона незапослених. Експерти тврде да је четири до пет пута већи број незапослених него што показује службена статистика.

Председник Путин је 11 маја казао да је у Русији број незапослених достигао 1,4 милиона људи а данас је достигао 1,6 милиона.

Бивши министар финансија а сада руководиоц Шчотне палате, главног контролног органа у Русији Алексеј Кудрин мисли да би до краја године број незапослених могао достићи око осам милиона људи.

Због свега тога многи једва чекају да престану карантинска мере и да привреда почне да ради.У центру Москве где је велики број продавница у којима ради много људи сада је тихо и безљудно. Могу се видети повремено само полицајци који патролирају.

У минулих 24 сата у Русији је регистровано 8.849 новозаражених вирусом и укупан број је достигао 317 554.Око 42 посто заражених немају никаквих симптома болести. У Русији су до сада тестирали 7,8 милиона људи. Под медицинском контролом је 277 хиљада особа.

Песков објашњава

Путинов портпарол Дмитриј Песков који се налази у болници на лечењу од короне вируса казао је за америчку ТВ мрежу ЦНБС да у Русији немају никаквог разлога да крију број оболелих од короне.

За сваког умрлог се прави патолошко-анатомска анализа и тачно се зна од чега је умро. Неки амерички листови су минулих дана писали како је у Русији број умрлих 70 постзо већи од службене статистике.

Аустрија шаље војску на границу! Дижу чак и резервни састав! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА