Најновије

ХАОС НА ПОМОЛУ: Ирански бродови јуре ка Венецуели кроз воде препуне америчких ратних бродова!

Иранска државна телевизија известила је у суботу да се пет танкера креће ка Венецуели, натоварени са 1,053 хиљада барела горива. Они су истакли да би први танкер требало да стигне у Венецуелу у недељу, док преостала четири још увек плове Атлантским океаном.

Ирански брод (Фото: Јутјуб)

Танкери са горивом, који су идентификовани као Петунија, Факон, Фортуне, Форест и Цлавел, ушли су у воде Атлантског океана раније ове недеље након проласка кроз Гибралтар.

Према подацима из поморских служби за праћење, Фортуна је последњи пут праћена у Атлантском океану крај обале Марока 16. маја, а очекује се да ће сутра стићи на своје одредиште.

Петуниа, Факон и Цлавел такође су последњи пут виђени на истом подручју 18. и 19. маја, односно данас, 23. маја, а очекује се да ће на своје одредиште стићи од 25. до 29. маја и 2. јуна.

Што се тиче брода Форест, очекује се да ће на своје одредиште стићи 25. маја. На локацијама за праћење бродова није наведено одредиште ових танкера, али Иран је дао до знања да се та пловила крећу ка јужноамеричкој држави.

Ово питање је изазвало међународно интересовање, посебно у светлу инцидента британске заплене иранског танкера код Гибралтарског мореуза прошле године.

Влада Венецуеле обећала је да ће иранским танкерима обезбедити потребну заштиту у њеним територијалним водама, у ишчекивању могућих испада Сједињених Држава које су увеле оштре санкције и Техерану и Каракасу.

Снаге Сиријске арапске војске (САА) спровеле су операцију осигурања главних путева између Хаме и Деир Езора, као и између Раке и Хомса, пошто Исламска Држава повећава своју активност у земљи.  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА