Најновије

МИТРОПОЛИЈА ОПЛЕЛА ПО МИЛОГОРЦИМА: Ђукановић и Марковић цртају мете владикама! Младићи напали свештеника у Бару и псовали му српску мајку!

Митрополија црногорско-приморска (МЦП) саопштила је да догађај од пре два дана када је нападнут свештеник Никола Радовић испред Парохијског дома у Бару показује да је безбедност епископа и свештеника у Црној Гори озбиљно угрожена. 

Мило Ђукановић и Душко Марковић (Фото: Јутјуб)

У саопштењу се додаје да је група младића дошла изпред продичне куће Радовића и, како тврде из МЦП-а, почела да урличе, виче, прети. 

"То је изазвало узнемирење нарочито код мале деце и супруге. На молбу оца Николе да се разиђу и иду својим путем почели су да му псују српску мајку и да му прете помињући да попови убрзо више неће моћи по Црној Гори да се шетају. Ако томе додамо да је најбучнији из те групе био младић исламске вероисповести, онда видимо сву неозбиљност и неодговорност, на првом месту председника Ђукановић и премијера Марковића који цртањем мета владикама и свештеницима стварају амбијент који надамо се нико у Црној Гори не жели. Није ли ово плод Ђукановићеве злонамерне и нетачне констатације да "Црква увози свештенике". Случај је пријављен полицији", наводи се у саопштењу МЦП-а.

ИЗ МЦП-а оштро протестују и осуђују "овакво понашање власти и њихових присталица". 

"Позивамо све у држави, а нарочито оне који су најодговорнији, да престану са гоњењем Цркве, епископа, свештенства и верујућег народа, уз молитву да се литије што пре врате, јер се кроз њих очигледно изцељује ово друштво од међусобне мржње и пакости. Одлучни да истрајемо на путу Божијем, ходећи стазама Светих Божији људи, уздајући у њихову помоћ поручујемо још јаче и гласније - Не само светиње!", наводи се у саопштењу МЦП-а.

Они су додали да већ месецима траје отворена кампања против Цркве, епископа, свештенства и верујућег народа у Црној Гори. 

"Антиуставни и нецивилизсцијски Закон о слободи вероисповести био је јасан и конкретан корак којим се владајућа већина отворено декларисала као антихришћанска, нарочито антиправославна. Доба коронавируса је показало да је власт и богоборна и да јој ништа није свето. Затварање православних храмова, полицијске опсаде, забрањивање верницима да улазе у њих, спречавање свештеника у обављању својих верских обреда и на крају хапшење и притварање свештеника и владике су поступци који Црну Гору полако претварају у државу која више личи на тоталитаризам Енвера Хоџе него на савремену и демократску државу. Обраћања најодговорнијих људи у држави само су потврдила да све ове акције нису производ случајности и некоординације, ваћ смишљен и опасан план обрачуна са Православном Црквом", закључује се у саопштењу МЦП-а.

Прочитајте ОВДЕ шта је митрополит Амфилохије поручио црногорским властима.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА