Најновије

ПОЛИЦИЈА ЏИПОМ ГАЗИ ДЕМОНСТРАНТЕ! Тотални хаос на протесту у Бруклину! Градоначелник има оправдање за чуваре реда!(ВИДЕО)

У Америци влада тотални хаос. Чак 25 градова у 16 савезних држава прогласило је полицијски час након што су се протести због смрти Афроамериканца Џорџа Флојда, кога је угушио полицајац Дерек Човин, претворили у дивљање, паљење полицијских аутомобила и пљачку.

Нереди у Бруклину (Фото: Јутјуб)

На улицама је и Национална гарда, али су протести потпуно ван контроле.

У Бруклину су два полицајца аутима кренула да газе демонстранте.

Градоначелник Њујорка, Бил де Блазио, рекао је да га је врло узнемирио тај инцидент и да му је жао што су полицајци то учинили.

- Гледам протесте годинама, али они овде прете полицајцима и желе да их повреде. То се није догодило у историји овог града. Полицајци су били у таквој ситуацији да су их напали и они су морали да побегну. Разумем их, нашли су се у немогућој ситуацији - рекао је Бил де Блазио и додао да неће објавити полицијски час.

У Индианаполису је упуцано троје људи, а један човек је преминуо.

У америчкој држави Минесоти је мобилисан пуни састав Националне гарде, први пут након Другог светског рата, после четири ноћи повремено насилних протеста.  Прочитајте ОВДЕ   све детаље.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА