Најновије

АМЕРИ ПРИЗНАЛИ: "План је био да отмемо Мадура и одведемо га у САД"

Венецуелански лидер оптужио је америчког председника Доналда Трампа и америчког државног секретара Мајка Помпеа за организацију неуспеле инвазије на Венецуелу.

Мадуро (Фото: Јутјуб)

Ухапшени због покушаја убиства 

Један од двојице америчких држављана који су, према саопштењу Венецуеле, ухапшени због покушаја убиства венецуеланског председника Николаса Мадура, изјавио је током саслушања да је план био да се заузме аеродром и да Мадура одведу у САД.

„Требало је да дођемо у Каракас и заузмемо аеродром. План је био да обезбедимо долазак авиона и да пренацимо Мадура у САД“, рекао је један од притвореника.

Видео-снимак саслушања сарадника приватне компаније која се бави обезбеђењем „Силверкорп“ Лука Денмана објављен је на Твитер страници венецуеланског председника.

Венецуелански лидер оптужио је америчког председника Доналда Трампа и америчког државног секретара Мајка Помпеа за организацију неуспеле инвазије на Венецуелу, која је изведена 3. маја.

Инвазија

„Да је то (инвазија) успело, они (САД) би покушали да изазову ескалацију сукоба. За то су одговорни Доналд Трамп и Мајк Помпео“, изјавио је Мадуро током конференције за штампу у Каракасу.

Министарство спољних послова Русије осудило је данас поступке плац́еника, који су покушали да изврше инвазију на Венецуелу са циљем да изведу терористички напад.

„Поступци плаћеника заслужују безусловну и одлучну осуду“, наведено је у саопштењу Министарства.

Подсетимо, Мадуро је у понедељак рекао да су венецуеланске власти ухапсиле двојицу америчких држављана који су, како је навео, сарађивали са америчким војним ветераном који је преузео одговорност за неуспелу акцију.

Вашингтон, са своје стране, пориче да су задржани амерички држављани. Према речима америчког државног секретара Мајка Помпеа, САД ће покренути истрагу како би утврдили да ли се заиста ради о Американцима, преноси Спутњик.

Одакле су финансиране бакљаде за нереде по Србији прочитајтее ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА