Најновије

МИЛОГОРЦИ ПОНОВО ПРЕТЕ ВЕРНИЦИМА! Пејовић одговорио Вељовићу: И поред опструкција литије ће се одржавати

Парох подгорички Никола Пејовић казао је да директор Управе полиције Црне Горе Веселин Вељовић шири безбедносну и здравствену панику.

Парох Никола Пејовић (Фото: Јутјуб)

Пејовић је рекао да су литије обустављене пре појаве коронавируса у Црној Гори, па се пита којим истражним поступком је Вељовић уврдио тзв. кластер на литији.

Вељовић је раније данас рекао да полиција неће дозволити јавна окупљања којима се крше мере Националног координационог тела и процесуираће свако одговорно лице у случајевима непоштовања закона и угрожавања здравља грађана Црне Горе. Он је додао да полиција неће обезбеђивати јавна окупљања која нису пријављена у законом утврђеној процедури.

Вељовић је рекао "да се у само једном кластеру са литије коронавирусом инфицирало око 70 особа."

"Ако је неко имао дилему о снази достојанствених, мирних, молитвених литија у Црној Гори онда је то данас постало јасно. Изјава господина Вељовића са координисаном акцијом специјалних антитерористичких јединица на приморју које су кренуле да скрнаве светиње су нови, можда и последњи покушај да се оне спрече. Коме је у интересу да директор полиције не говори истину? Литије су обустављене пре појаве коронавируса у Црној Гори, па се питамо којим истражним поступком је Вељовић уврдио тзв. кластер на литији. Све време смо били убеђени да о кластерима и оболелима ми, грађани Црне Горе сазнајемо од Надлежних здравствених институција а не од Директора полиције", казао је Пејовић.

Пејовић је рекао да "неосновано и са позиције за коју није надлежан Вељовић шири панику и безбедносну и здраствену, саопштавајући ноторну неистину”.

"Подаци које је изнео немају утемељење у званичним подацима које су грађани добили од НКТ. А на основу њих, од световасилијевске литије у Никшићу до данас немамо нових случајева заражених коронавирусом. Заједно са НВО Акцијом за људска права и Институтом Алтернатива, али и са свом домаћом и међународном јавношћу питамо се да ли је селективна правда постала неписани устав за ову власт и самог Вељовића? Питамо се и зашто се Вељовић оваквим или сличним саопштењем није огласио уочи прославе државног празника или недавног грађанског протеста у центру Подгорице - када су, очигледно прекршене мере на јавним окупљањима грађана, а које су биле веома строжије него што је данас случај? Ово не говорим из позиције да нам сметају прославе и протести, већ због очигледне злоупотреби здравствених мера и недостатку јасних принципа. Најављене литије су препознате као споменик достојанственог држања њених учесника. Манифестација мира, љубави и одговорног понашања. И поред опструкција литије ће се одржавати уз поштовање свих предвиђених мера, не кршећи их ништа више у односу на поменуте догађаје", рекао је Пејовић.

Прочитајте ОВДЕ зашто су се окупили верници на Превлаци.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА