Најновије

ПУТИНУ ЈЕ ДОСТА ЛАЖИ СА ЗАПАДА: Руски председник у једном тексту решио да открије једину истину (ВИДЕО)

Руски председник Владимир Путин већ написао је чланак о Другом светском рату користећи државне архиве, рекао је у Дмитриј Песков.

Путин (Фото: kremlin.ru)

“Да, председник је већ написао чланак”, рекао је Песков за руску новинску агенцију ТАСС и додао да ће председник накнадно одлучити када ће чланак бити објављен.

“Чекамо Путинову одлуку када ће чланак бити објављен”, одговорио је Песков на питање да ли чланак може бити објављен пре Параде победе која ће ове године бити одржана 24. јуна.

Песков је раније рекао за ТАСС да председник планирао да напише чланак о дешавањима повезаним са Другим светским ратом, али да ће његово објављивање зависити од тога када ће бити организована кључна прослава 75. годишњице победе над нацизмом.

Руски лидер је открио своје планове да напише чланак о рату и догађајима који су претходили Другом светском рату, током годишње конференције за новинаре у децембру 2019. Рекао је да ће се чланак заснивати на архивској грађи. Председник је поменуо ова дешавања, укључујући такозвану Минхенску издају или Минхенски споразум и улогу појединих европских држава, посебно Пољске. Путин је више пута наглашавао неприхватљивост фалсификовања историје Другог светског рата.

Парада победе на московском Црвеном тргу је требала да буде одржана 9. маја, али је одложена због пандемије коронавируса. 26. маја, руски председник Владимир Путин најавио је да ће се парада ипак одржати 24. јуна, на дан када се у Москви одржала прва Парада победе пре 75 година.

Трамп жели решење косовског чвора пре избора?! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: logicno.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА