Најновије

АНАЛИТИЧАР "ДУБОКЕ ДРЖАВЕ" СЕРВЕР ТВРДИ: Ако на изборима победи Бајден независност тзв. Косова ће бити потврђена!

“Много се очекује од предстојећег састанка представника Приштине и Београда у Вашингтону, специјални изасланик Ричард Гренел је нагласио да ће се дискутовати искључиво о економским питањима, али амерички стручњак за Балкан Данијел Сервер изјавио је да не верује сасвим у такве најаве актуелне администрације САД.

Данијел Сервер (Фото: Јутјуб)

"Мораћемо да сачекамо и видимо. Биће ми драго ако буду дискутовали о економским питањима попут уклањања нецаринских трговинских баријера и примене техничких споразума који су већ постигнути између Приштине и Београда", рекао нам је Сервер.

Ричард Гренел је навео да је идеја о корекцији граница била дело Џона Болтона.

“Уколико ово представља напор да се оконча разговор о променама граница, поздрављам господина Гренела због препознавања разграничења као лоше идеје. Међутим, ова администрација није позната по причању истине. Мораћемо да причекамо и видимо шта ће се догодити”, додао је он.

Може ли договор између Београда и Приштине бити постигнут до краја ове године?

- Наравно, можете имати све врсте споразума између Београда и Приштине пре избора у САД, што је оно што Гренел жели. Међутим, мало је вероватно да ће бити постигнут договор о међусобном признавању и уласку у УН, што су велика питања.

Уколико Трамп изгуби на председничким изборима, да ли ће се променити приступ САД косовском проблему?

- Да. Господин Бајден ће бити предан противник било каквим променама граница како би угодио етничким разликама на Балкану и другде. Он ће бити далеко снажнији заговорник суверенитета и територијалног интегритета Косова него што је то био господин Трамп и снажно ће подржати кандидатуру Србије за приступање ЕУ, као и блиску америчку сарадњу с ЕУ на Балкану и другде.

Прочитајте ОВДЕ шта су Руси поручили Србима поводом решавања питања КиМ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА