Најновије

БОРБЕНИ "АЛБАТРОС" СЛЕТЕО УСРЕД ПУСТИЊЕ! Феноменалан снимак из Либије, Хафтаров Л-39 принудно слетео (ФОТО/ВИДЕО)

Авион Л-39 "Албатрос" Либијске националне армије је принудно слетео у близини границе Либије и Нигера.

Л-39 "Албатрос" (Фото: Јутјуб)

Саут фронт преноси да је авион имао техничких проблема током извиђачког лета, због чега је и дошло до слетања усред пустиње.

Према информацијама које су се појавиле на друштвеним мрежама пилоти су ухапшени.

Л-39 је први пут полетео 4. новембра 1968. Дизајн је Чехословачки иако је у његовом стварању велику улогу имао совјетски утицај, пре свега у развоју мотора. На врховима крила се налази по један танк за гориво капацитета 100 Л који је фиксиран и неможе се одвајати.

Ваздушне кочнице се налазе испод трупа авиона, а закрилца се покрећу помоћу хидрауличког сустава. Авион покреће један турбо-млазни мотор, а иза кокпита се налази и 5 гумених резервоара за гориво. Посада седи у тандем положају, с тим да је задње седиште благо повишено ради боље прегледности. Оба пилота имају катапулт седишта чешке производње.

Основна школска верзија није наоружана, али има две подкрилне тачке за танкове за гориво или наоружање. Са друге стране јуришна верзија има четири тачке за наоружање, као и простор у носу за топ.

Иако данас полако застарева, Л-39 је и данас активан у великом броју авијација, попут сиријске, која користи чак 63 комада. Није сигурно колико авиона овог типа, наслеђених из времена Муамера ел-Гадафија, поседује ЛНА маршала Калифе Хафтара.

Због своје релативно ниске цене (200,000 долара) велики број авиона прелази и у руке приватних колекционара, пре свега у Америци.

Ко је човек који је започео Доналдову политичку каријеру и прорекао да ће бити председник прочитајте ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА