Најновије

"НЕ ДАЈ БОЖЕ НИКОМЕ"! Велика гужва испред Инфективне клинике: Људи чекају сатима на преглед (ВИДЕО)

Испред Инфективне клинике у Београду је велика гужва - барем педесет њих чека да се иза улазних врата појави медицинска сестра и прозове њихово име.

Ред испред Инфективне клинике (Фото: Јутјуб)

“Чекамо сатима” – најчешћи је одговор људи који раштркани шетају испред клинике са маскама, углавном збуњени и љути што толико чекају.

Има људи свих узраста, али доминирају млађи људи, а неки су, како кажу, послати из Обреновца.

“Јутрос сам сазнао да сам позитиван и послали су ме овде. Ништа више не знам од тога”, каже младић који након тога наставља серију телефонских разговора.

Већина њих долази да се прегледа и не знају шта их даље очекује, да ли ће остати да леже у Инфективној или не.

Саговорница која не жели да јој се помиње име довела је мајку која је дијабетичар. Кажу да јој у Градској болници нису урадили праве тестове, па ни не знају да ли је позитивна, а због упале плућа мајку су послали на Инфективну.

На вратима се с времена на време промоли сестра која прочита име које треба да уђе.

Стефан има 25 година и тврди да, након што је тестиран у Дому здравља на Чукарици, чекао 5 дана да би уопште добио резултате теста, иако је имао температуру и, како каже, све могуће симптоме – остао је без чула мириса и укуса, а због малаксалости није могао да устане из кревета.

Кад се тестирао, рекли су му да ће га позвати и саопштити му резултате, али тог позива није било, па је он морао да чека пет дана и да их “ко зна колико пута позове” да би коначно сазнао да је позитиван.

“Били су јако нељубазни, чак су се они љутили на мене што их зовем да сазнам резултате. Више немам симптоме, али су ми на Чукарици дали упут за Инфективну, да ми се не спусти на плућа”, прича Стефан.

Каже да је и његова девојка позитивна.

“Не дај боже никоме, сада се добро осећам али се плашим како ће све то да изгледа када буде требало поново да се тестирам и добијем негативни резултат. Ја сам млад, ја могу, али замисили да се моја баба разболи, шта ће она”, каже Стефан и додаје да испред Инфективне чека дуже од 3 сата.

Ту су и кола Хитне помоћи која довозе најтеже случајеве. Под скафандерима су и у пуној опреми. 

Јелена Ђорђевић чека дуже од два сата и по свему судећи чекаће још толико.

Каже да су сви људи испред клинике углавном позитивни и да су сада дошли овде са снимцима плућа како би се утврдило у ком су стању, и да ли је нешто озбиљније.

Она се осећа добро и нема симптоме. Објашњава процедуру: из дома здравља упућена је у ковид амбуланту, тамо су је тестирали пре шест дана и тек данас јој је потврђено да је позитивна на коронавирус. У ковид амбуланти данас су јој вадили крв и дали јој упут за снимање плућа – са тим снимком је дошла на Инфективну. Нада се да ће ићи у кућну изолацију.

“Ваљда неће да ме оставе у болници, добро ми је”, нада се она.

Прочитајте ОВДЕ шта је докторка Дарија Кисић Тепавчевић рекла о актуелној ситуацији у Србији.

Извор: Nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА