Најновије

ШТА СЕ ОВО ДЕШАВА, ЗАПАД МЕЊА СТРАНЕ?! Европски медији: Прошлост је дошла по Тачија! Ово је пад Змије!

„Џо Бајден је Хашима Тачија, док је као потпредседник Барака Обаме био у посети Приштини 2010, назвао ‘Џорџ Вашингтон Косова’. Они који су га боље знали, његови другови из УЧК, дали су му ратни надимак ‘Змија'“, пише швајцарски „Ноје цирхер цајтунг“ поводом предлога оптужнице за ратне злочине против Тачија.

Хашим Тачи (Фото: president-ksgov.net)

Швајцарски лист оцењује да је Тачи на Косову и Метохији био толико важан управо зато што је увек био „амерички човек“.

„Вашингтон је ових дана толико рачунао на њега, како би постигао (мало вероватан) напредак у српско-албанским преговорима. Оптужница Специјалног суда то је спречила. Сада ће карте поново бити промешане. Остаје нада ће приком следећег покушаја решавања косовског питања, Брисел и Вашингтон поново деловати координисано“.

Швајцарски лист тој теми посветио је још један чланак, новинара Фолкера Пабста под насловом „Прошлост је дошла по Тачија“. У њему се наводи да оптужба за ратне злочине већ дуго прати косовског председника, као и друге водеће политичаре.

„Истовремено, бивши команданти су се показали као поуздани партнери Запада који на њих гледају као на гаранте стабилности. Тачи се међународним тим заштитницима споља одувек представљао као лојалан, а притом је безобзирно следио само сопствене интересе. Али подизањем оптужнице Специјалног суда, по вођу побуњеника који је сада државник, дошла је прошлост“, истиче „Није цирхер цајтунг“.

Да ли ће се Америка повући из преговора Србије и лажне државе, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Дојче веле

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА