Најновије

Шокантна исповест Миломира Марића: Ђинђић је хтео да смени Тита, Аркан је вештачки направљен

Нашао сам се на челу БК телевизије зато што је Богољуб Карић у једном моменту схватио да га ја преко Зорана Ђинђића могу извући из невоља у којима се нашао након 5. октобра, тврди познати новинар и писац Миломир Марић, човек који у малом прсту има тајне деведесетих година.

Марић (Фото: јУТЈУБ)

Како каже, предосетио је да ће свако ко се дружи са Александром Тијанићем лоше проћи. И тако се и десило...

- Александар Тијанић је Богољубу Карићу говорио све што ће га уништити и он је у једном моменту схватио да га могу ја извући преко Зорана Ђинђића и тако сам се нашао на челу БК телевизије. Предосетио сам да ко се дружи са Тијанићем, остане без главе, као Славко Ћурувија, без ногу, као Жељко Копања, без пара, као Богољуб Карић, без власти, као Војислав Коштуница. Био је некад мој најбољи пријатељ, који је успео после формирања владе Војислава Коштунице да ми забрани да се бавим било каквим послом. Он и Драган Јочић су звали разне власнике телевизија да ми забране да се бавим било каквим послом на ТВ, не пред камерама, него тајно, под претњом да ћу бити ухапшен. А некад је био мој најбољи пријатељ - испричао је Марић током гостовања у емисији "Без устручавања" на КТВ телевизији.

Боли ме судбина Тијане Ајфон

- Од свих јунака највише ме боли судбина Тијане Ајфон, која је пала у Бијељини на неким оргијама, где је са својим пријатељицама дочекивала јунаке нашег доба, који ликвидирају људе у Атини, Кијеву, у обрачунима шкаљарског и кавачког клана. Више ме интересује њена исповест, како је са другарицама попут неке Мата Хари у чамцу прешла затворену границу и како је сачекивала те ликвидаторе.

Ђинђић је говорио да хоће да смени Тита

- На Зорана Ђинђића ми је први указао Вељко Кораћ, професор Филозофског факултета. Кад сам га упознао, говорио сам у 20. години све најгоре о Титу, он је рекао да има једног студента који хоће да смени Тита и да нас упозна како не бисмо били сами. Касније је Зоран отишао у Немачку и једном сам га видео на Теразијама у дивној белој кошуљи. Питао сам га одакле ти, одговорио ми је да је његова производња. Тад је рекао да планира да отвори конфекцију да шије за немачке и аустријске робне куће, међутим, ниједну није сашио за њих, него је продао те машине.

Зоран Ђинђић је вероватно најмлађи написао филозофску књигу, учествовао је у разним дисидентским покретима, од почетка је био у ДС, у једном часу је био нада Србије, он је донео нешто потпуно ново.

Слоба: Америком влада мафија

Кад су се појављивали Шешељ и Вук Драшковић на телевизији, а то говорим на основу прислушкиваних снимака, Милошевић би звао пријатеље и питао: "Ко је ове лудаке довео у Београд да брукају Србију." А кад је Зоран Ђинђић у време студентских демонстрација због крађе избора посетио Милошевића, овај га је тестирао питањем зна ли ко влада Америком. Зоран је покушавао да објасни, а Милошевић му је рекао да нема појма и да запамти да мафија влада Америком. И Зоран му је поверовао, не слутећи да ће бити жртва мафије.

Вучић је превазишао сва моја очекивања

- Александар Вучић је човек који је јако напредовао, ја сам раније имао велике сукобе с њим, док је био у СРС, али је увек био јако интелигентан и јако радознао и желео је да сазна и шта мисле људи који сасвим супротно размишљају од њега. Ево, видимо да је он успео оно што ниједан мој пријатељ који је долазио на власт није, иако су многи обећавали. Ја нисам ни сањао да ће Александар Вучић да нас води у Европу, да нас мири са Америком, да се избори да се поштују и српски национални интереси. Али ето, он је превазишао сва моја очекивања. Подржавам га. Не видим алтернативу.

На Светој гори се гледа ријалити

- Ми смо по сваку цену желели да дигнемо телевизију. Жалосно је што то није могло да се уради на други начин, него преко ријалити-програма. Нисмо имали пара да снимамо ТВ серије. Ово је било најјефтиније и најбрже да се оствари. Међутим, родоначелници заглупљивања Србије, људи који су простоту уздигли на владајући систем вредности, напали су ме. Говорили су да је то ужас и дно дна. И онда сам се ја, изазван, бранио. Захваљујући том ријалитију успео сам да подигнем телевизију, да буде у рангу првих телевизија, иза Пинка, некад и испред Пинка, Прве. Био сам шокиран кад сам путовао у Дубровник, у доминиканском самостану су ми причали како гледају ријалити. Исто и на Светој гори, на неким невероватним местима, као што је чувена Текија, где су девојке обучене у бурке до земље. Оне су ми причале за кога навијају у ријалитију. То је нешто што је жанр новог доба и ја сам то препознао иако то мене не занима нити могу да гледам дуже од неколико минута. Мене то апсолутно не занима, али ако људи то воле да гледају, нека гледају.

Станишић требало да убије Слобу и Миру

Јовицу Станишића су звали нови Апис, али за разлику од Аписа, није 1996. извео оно што се од њега тражило. Требало је да понови причу о Александру Обреновићу и Драги Машин. Можда, да је то урадио (убио Слобу и Миру, прим. аут.), Србија би била чланица ЕУ, не би била бомбардована, вероватно би и економски напредовала, али он то није урадио и вероватно је због тога у Хагу.

Аркан створен вештачки, само је Гишка био прави

- У једном часу сам ушао у сукоб са Арканом, који ме је могао коштати живота. Аркан и други су били део стварности и део тог безбедносног апарата. Нису били прави криминалци. Ниједан велики мафијаш није постојао, а да му отац није био војни официр или пуковник Удбе. Гишка је једини син народног непријатеља који је рођен у Америци. Он је створио каријеру на улици, својом снагом, остали су почишћени ако нису долазили из неке добре комунистичке породице. Углавном су радили за државну безбедност, убијали народне непријатеље, а њима је дозвољено да раде шта хоће.

Иран издао налог за хапшење Трампа. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА