Најновије

Без кривичног поступка против лидера Српске Деснице Мише Вацића!

На оснивању одбора Српске Деснице у Шапцу почетком новембра прошле године, лидер ове странке, Миша Вацић који је у прошлости осуђиван због “организовања протеста, екстремистичких ставова и , недозвољеног ношења оружја и спречавања службених лица у вршењу дужности” запретио је актуелном градоначелнику овог града Небојши Зеленовићу да ће “као Аустроугари завршити у Дрини” и да ће “бити изложен да би био пљуван сваког дана”.

Миша Вацић (Фото: Српска десница)

ФоНет преноси да је Основно јавно тужилаштво (ОЈТ) у Шапцу одлучило да не покреће кривични поступак против Вацића због кривичног дела угрожавање сигурности. ОЈТ је покренуло предистражни поступак, тражећи од полиције обавештења шта се догодило те вечери, а више од пола године касније одустало је од кривичног гоњења.

У јануару 2018. Вацић је основао Српску Десницу и постао њен председник. Први пут је ова странка изашла на изборе у некој од општина у Србији када је у Медвеђи на локалним изборима Српска Десница освојила 6,55 одсто гласова 2019.године.

На изборима 21.јуна 2020.године изашли су само на локалу и прешли цензус у 6 градова. Најупечатљивији резултат је био на локалним изборима за одборнике Скупштине града Врања, градски одбор Српске Деснице, освојила је 20% гласова што ће бити 14 одборничких мандата у скупштини.

Тужилаштво у Панчеву, као и тужилашто у Бујановцу такође су одустали од подизања оптужнице због говора који је имао Вацић на оснивачким скупштинама у тим градовима.

Вучић и после контакта са зараженима ћути о тестирању. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Националист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА