Најновије

МИЛОВЕ ОДЛУКЕ ПОПУТ СИСТЕМА НДХ: Eво шта вас чека ако се одлучите за црногорско приморје

Црна Гора одредила стандарде за земље чијим је грађанима омогућен улазак у Црну Гору, а то је 25 инфицираних људи на 100.000 становника.

Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Амбасадор Црне Горе у Србији Тарзан Милошевић изјавио је да је потребно да број оболелих од корона вируса у Србији буде смањен са 4.000 на 2.000, како би грађанима Србије било дозвољено да путују у Црну Гору.

Црногорски амбасадор је навео да они који имају своје фирме и који се баве послом у Црној Гори могу да уђу у Црну Гору, под одређеним условима, а то је самоизолација. Милошевић је објаснио да самоизолација у том случају не мора да буде на стриктном простору и да те особе могу да се креће на релацији од фирме до објекта где су смештене.

Иако Црна Гора још није отворена за грађане из Србије, наш прелаз јесте отворен за путнике из Црне Горе.

Зоран Спасић, политички аналитичар, каже да су последње одлуке црногорског режима сличне онима какве је доносила НДХ.

- Мислим да ће одлука по којој грађани Србије не могу да уђу у Црну Гору, ускоро бити промењена, јер треба имати у виду колико црногорска привреда, туризам посебно, зависе од српских туриста, каже Спасић.

- Нема сумње да иза одлуке о затварању граница од стране Црне Горе стоје политички разлози. Као што је то председник Вучић поменуо, брзи тестови не хватају корону у сваком случају, ПЦР тестови хватају. Да смо користили брзе тестове, могли бисмо да кажемо да смо се ослободили короне. Одлука је апсолутно политичка, каже Спасић.

Подсетимо, гранични прелаз Јабука, између Србије и Црне Горе је готово пуст и грађани нити улазе нити излазе из Србије. Повремено прођу камиони, мада возачи радије бирају Гостун, односно Добраково, који су били отворени све време пандемије.

Црна Гора отворила све границе са суседним државама и са Србијом, али на списку држава чији грађани могу да уђу без карантина или пи-си-ар теста и даље нема Србије.

Јасно је да све ове одлуке које су предузете протеклих дана штете добросуседским односима, а поготово ће донети штету црногорском туризму, који је годинама у процвату захваљујући туристима који долазе из Србије. 

Погрешни политички кораци које је црногорска влада повукла ће направити озбиљну штету црногорским финансијама, а Срби ће у широком луку избегавати Јадранско море, где их ионако сваке године дочекају нељубазни домаћини, високе цене, као и лоша услуга.

Прети катастрофа на северу Русије! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА