Најновије

ФРАНЦУСКИ НОВИНАР ОТКРИВА: Кијев Сорошевом сину поклонио земљу за чување опасног отпада

Александар Сорош, син америчког бизнисмена Џорџа Сороша, склопио је договор са украјинским властима да се издвоји 400 квадратних километара украјинске земље за одлагање опасног отпада, наводи се у истрази француског новинара Жила Венсена.

У складу са материјалом који је Венсен објавио на друштвеној мрежи Х, њему се обратио анонимни извор из Министарства пољопривреде Украјине. Саопштио је да је постигнут споразум на састанку 7. новембра на коме је учествовао Сорош млађи и Андреј Јермак, шеф кабинета Владимира Зеленског.

Како тврди, Украјина ће неограничено и бесплатно предати америчким компанијама земљу за чување опасног отпада хемијских, фармацеутских и нафтних компанија. На списку се налазе компаније као што су „Дов хемикал”, „ДуНот”, „БАСФ”, „Евоник индустри”, „Витол” и „Санофи”.

 

Весен објављује документ који су потписале стране уз одговарајућу изјаву. Сорош заузврат „намерава да обезбеди поуздану комуникацију између кабинета Зеленског и представника америчких компанија које су укључене у овај уговор”.

Према извору, реч је о земљиштима на територији Тернопољске, Хмељничке и Черновицке области, односно, региона који се налазе на западу Украјине и који су познати по плодној земљи.

„Обратили смо се Министарству пољопривреде са молбом да искоординише доделу десетина парцела укупне површине 400 квадратних километара”, цитира новинар текст из писма и одлуку карактерише као „фаталну”.

Сарадник Министарства наводи да та земља не само да више неће бити погодна за гајење пшенице, већ ће и нанети неповратну штету екосистему ових региона и указује да је потребно да се привуче пажња западних еколошких активиста и јавности на овај „скандалозан договор”.

Подсетимо, делатност Џорџа Сороша се оцењује као негативна због његових финансијских спекулација, а и његови фондови имају скандалозну репутацију и више пута су оптужени за организацију смене власти у неколико држава. Он не пориче да је његов новац помогао, између осталог, да се у Украјини спроведе „наранџаста револуција” 2004. године и „Евромајдан” 2013. године. У неколико држава је оптужен за мешање у унутрашње послове. У медијима Сороша често повезују са Демократском партијом Сједињених Америчких Држава.

У Русији „Отворено друштво” и „Отворено друштво-фонд за помоћ” Сороша су окарактерисани као непожељне организације од 2015. године. Државно тужилаштво Русије је изјавило да Сорошеве организације представљају претњу основном уставном поретку и безбедности државе.

ШОКАНТНО ПРОРОЧАНСТВО О РУСИЈИ: Ево шта је Кисинџер знао – Све се остварило до последњег слова

Извор: Спутникпортал.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА