Најновије

НОСТРАДАМУС ДАНАШЊИЦЕ: Професор који је предвидео пропаст СССР поново шокира! Најавио када ће се тачно САД распасти!

Јохан Галтунг, норвешки социолог који је предвидео распад Совјетског Савеза упозорио је да су САД као глобална сила у фази убрзаног пада — и да ће се распасти 2020. године.

Доналд Трамп (Фото: Сајт америчког председника)

Научник који је био номинован за Нобелову награду, учествовао је 1980. године на научној конференцији у Москви током које је јавно изјавио да ће за десет година Берлински зид пасти, а да ће СССР да се распадне.

Према његовом мишљењу, распад је условило неколико контрадикција које су постојале унутар совјетског система.

„Говоримо о сукобу између савеза и његових партнера који су желели да стекну независност од Кремља, сукобима између РСФСР и других република унутар СССР-а, које су тражиле већу аутономију, стварању социјалистичке буржоазије, проузроковане привилегијама партијске елите, развојном јазу између градова и села“, прецизирао је Галтунг.

Московска јавност те године није пуно обраћала пажњу на поменуту изјаву. Међутим, Берлински зид опстао је до 9. новембра 1989. године, након чега распад СССР-а више није могао да се заустави.

После тога норвешки научник стекао је популарност у САД, а Американци су Галтунга назвали живим Нострадамусом.

Норвешки професор, тачно је предвидео и друге историјске догађаје, међу којима су и протести на Тјенанмену у Кини и напад 11. септембра. Још 2000. године предвидео је и да ће се САД као глобална сила распасти до 2025. године. Међутим, за време Бушове администрације, Галтунг је померио своју прогнозу за колапс у САД на 2020.

У друштвено-научној књизи „Пад америчке империје —шта даље“, 2009. године прецизирао је да ће пораст фашизма у Америци бити доминантан у периоду опадања њене моћи. Такође је додао да ће однос Америке према НАТО-у указати да САД престају да буду суперсила.

Прочитајте ОВДЕ  све о најмоћнијим армијама света.

Извор: rs. sputniknews, com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА