Најновије

ШЕФ ПОЛИЦИЈЕ УБИО ЛЕГИЈИНОГ САБОРЦА: Долијао после 10 година од масакра у Боливији! (ВИДЕО)

Десет година након што су тројица српских држављана стрељана у злочину познатом као масакр код Сан Рамона у Боливији, њиховог егзекутора коначно је стигла рука правде!

Милорад Улемек Легија (Фото: Јутјуб)

Бивши капетан боливијске полиције Орландо Араухо Бесера ухапшен је због кријумчарења тоне кокаина, који је у јануару ове године заплењен у једном млазном авиону у Мексику.

Локални медији пренели су да ће сада коначно одговарати и за бар још пет тешких кривичних дела из ближе и давне прошлости, међу којима је и убиство тројице Срба. Сумња се да је овај капетан наредио ликвидацију Бојана Бакуле (28), Саше Турчиновића (31) и Предрага Стојкова (35) након отмице једног од најмоћнијег нарко-боса у Боливији, коме су Срби били телохранитељи.

Обучавала га америчка ДЕА

Боливијски медији наводе да је Араухо важио за једног од најбољих полицијских оперативаца којег је за борбу против трговине дрогом својевремено обучавала америчка ДЕА. Водио је најсложеније истраге и био стручњак за нарко-картеле, којима се, очигледно, у једном тренутку и приклонио.

- Араухо је предводио Специјалну јединицу за борбу против наркотика. Од супарничког клана добио је милион долара да отме њиховог конкурента, познатог трговца дрогом Вилијама Розалеса. Група егзекутора предвођена Араухом је у пролеће 2010. године у полицијским униформама пресрела овог нарко-боса, наводно ради претреса. Розалеса су одвезли у непознатом правцу, а његову пратњу, међу којима су били и Срби, одвели су на стрељање - пишу локални медији, наводећи да је у масакру страдало укупно шест људи.

Након што је 2010. објављена вест о погибији тројице Срба у Боливији, медији су писали да се ради о најбољим пријатељима који су у Руми држали агенцију за заштиту људи и објеката. Турчиновић је био познати џудиста и припадник ЈСО у време Милорада Улемека Легије. За Бакулу се знало да је и раније одлазио у Јужну Америку, где се, како се сумњало, бавио прљавим пословима. Њих двојица су са Предрагом Стојковим у Боливију, где их је ангажовао Розалес, стигли годину дана пре него што су убијени.

Покушали да побегну

Према тадашњим наводима листа Ел Дио, Стојкову је из непосредне близине три пута пуцано у главу. Турчиновић је пронађен на стази поред оближње реке. Он је погођен шест пута у главу и рамена, након што је покушао да побегне убицама. Према наводима истог листа, везани Бојан Бакула био је близу бекства јер је у једном моменту искочио из возила, али су га убице сустигле и усмртиле. На конференцији за новинаре која је уследила тада командант полиције Умберто Екалар рекао је да се интезивно тражи некадашњи полицијски капетан Араухо. Он је недуго после тога ухапшен у Бразилу, где се скривао, али се убрзо опет нашао на слободи, а истрага о масакру Срба све време је тапкала у месту.

Сведок доживео нервни слом

Да је наредио масакр код Сан Рамона, полиција има чврсте доказе - чак четири сведока! Двојица су радила са Араухом, а двојица су преживела масакр. Један је преживео упркос томе што су га погодила три метка, док је другог заштитило тело једног од убијених. Медији преносе да је један од њих доживео нервни слом када је на препознавању у полицији видео Арауха.

Прочитајте ОВДЕ    ко то наставља да провоцира.

Извор: Српски телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА