Најновије

Неки кинески вирусолози побегли у САД, тврде да је Пекинг скривао корону

Неки сарадници лабораторији у Вухану, која је била у центру светске пажње у почетној фази ширења нове врсте коронавируса, напустили су земљу и сарађују са западним обавештајним агенцијама.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Ово је британском листу Sunday Mirror рекао Стивен Бенон, бивши главни политички саветник председника Сједињених Држава.

Нагласио је да се ради о људима који су пребегли на страну САД и са којима стручњаци и агенти ФБИ. Са задатком да реконструишу шта се стварно догађало у вирусолошкој лабораторији у Вухану.

Бенон тврди да су кинеске власти ту лабораторију „ужасно контролисале“:

„Кинески стручњаци још не разговарају са новинарима, али су на Запад стигли људи из те и других кинеских лабораторија који су дошли и износе доказе о кривици Комунистичке партије Кине. Мислим да ће људи бити шокирани кад све сазнају.“

Према његовим речима, сарадници кинеских лабораторија почели су да напуштају Кину и Хонгконг од средине фебруара.

Бенон је посебно нагласио: „Америчка обавештајна служба заједно са МИ-5 [британском контраобавештајном службом] и МИ-6 [британском обавештајном службом] покушава да припреми темељан извештај и судки случај".

Амерички и британски медији неколико сати раније су објавили да је хонгконшки вирусолог Ли-Менг Иан побегла у Сједињене Државе да би открила истину о поступцима власти на почетку епидемије коронавируса.

Навела је да су кинеске власти за вирус знале  раније него што су пријавиле Светској здравственој организацији.

Fox News је објавио да је Ли-Менг Иан стигла у САД још 28. априла, унапред припремивши план за своје бекство.

Навела је да је међу првима у Кини истраживала САРС-КоВ-2, али да је њен претпостављени поводом онога што је открила само слегнуо раменима.

Тврди да је од колеге из Центра за контролу и превенцију болести још 31. децембра добила обавештење да се вирус може пренети са особе на особу, али да јој је сугерисано да ћути.

Портпарол СЗО негирао је наводе о прикривању. Истакао је да Ли-Менг Иан никада није радила директно за СЗО.

Амерички државни секретар Мајкл Помпео раније је изјавио да Вашингтон има доказе да се коронавирус наводно почео ширити из лабораторије у Вухану.

Доналд Трамп је наговестио даје коронавирус могао `побећи` из Институт за вирусологију у Вухану због неспособности његовог особља.

У априлу је Жао Лиђиан, портпарол кинеског Министарства спољних послова, изјавио да за тврдње о вештачком настанку коронавируса не постоје никакви докази.   

Шта се крије иза Ердоганове одлуке која је разбеснела свет прочитајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА