Најновије

Протести у Београду, Нишу и Зрењанину

У Београду, Нишу и Зрењанину почело је окупљање грађана који на улице излазе незадовољни актуелном влашћу и мерама које држава предузима у борби против коронавируса. Иако су прва два дана протеста у Београду обележили бројни сукоби полиције и демонстраната, у осталим градовима широм Србије није било инцидената. Наредних дана протести су били мирнији, уз неколико мањих инцидената, али и уз присуство све мање људи.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Неколико десетина демонстраната са транспарентима и блокирало Улицу Николе Пашића, испред зграде Скупштине града Ниша. Нема полиције, а са разгласа окупљени пуштају музику.

На главном градском тргу у Зрењанину почео је пети протест против власти, али се позиву одазвало нешто више од педесетак људи.Како је најављено, вечерас ће бити одлучено шта су то, поред рушења власти, циљеви протеста, иако се данима уназад могло чути да Зрењанинци траже чисту воду и ваздух.

Испред Парламента Србије неколико стотина људи блокирало је улицу. 

Главни скуп данас био је онај испред Централног затвора у Београду са захтевом за ослобађање ухапшених о чему више можете видети ОВДЕ.

Извор: Правда/Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА