Најновије

НЕРВОЗА, ГУЖВЕ, НЕДОСТАТАК ОПРЕМЕ И ОСОБЉА СУ ДОКАЗ ПОРАЗА НАШЕГ ЗДРАВСТВА: Све нам ово долази на наплату! Пред пуцањем смо? (ВИДЕО)

Огромне редове за тестирање на корона вирус могли сте да затекнете овог јутра испред Института "Торлак", а о томе сведоче и видео снимци који се шире друштвеним мрежама.

Институт "Торлак" (Фото: Јутјуб)

Редови су, како се може видити на снимцима, дугачки неколико стотина метара.

 

Епидемиолошкој ситуацији у нашој земљи је критична већ данима, Србија бележи драматичан скок броја новооболелих, а током јучерашњег дана забележен је и највећи број људи на респираторима од почетка епидемије, њих 170, па је притисак на здравствени систем огроман.

Испред института је формирана колона људи од раних јутарњих сати, а сви они стоје и чекају свој ред за тестирање.

Подсећамо, у последња 24 сата у Србији је на корона вирус тестирано 8.659 особа, њих 344 било је позитивно, а преминуло је 13 особа.

Око педесет људи који су чекали на ПЦР тестирање испред Института "Торлак" враћени су после вишечасовног чекања јер је, како им је рекао главни техничар, за данас испуњен број предвиђен за тестирање.

Главни техничар је негде око 11 сати замолио окупљене да се разиђу, дођу сутра и то што раније, већ око пола седам.

“Ми радимо од осам, али дођите раније” рекао је он грађанима који су чекали.

На питање да ли постоји проблем у тестирању, одговорио је да су за данас завршили јер примају 250 људи дневно.

Навео је да имају довољно тестова, али да не успавају да их све ураде.

“Не можемо да стигнемо да урадимо у оном временском периоду у ком вам требају резултати. Ја бих вам врло радо изашао у сусрет. Немојте да се љутите, али тако су ми рекли” пренео је грађанима.

“Пребукирани смо, стиже нам по 2.000 тестова дневно из целе Србије”, каже техничар из Торлака и додаје да немају капацитет све то да ураде.

Тестови им, како је навео, стижу из домова здравља, клиничких центара, завода за јавно здравље.

Када је техничар рекао да за данас нема више тестирања и да поново дођу сутра ујутро зачуло се и: “Али ја нисам из Београда”.

Људи који су се затекли пред Торлаком испричали су да чекају сатима. Неки од њих имају симптоме заразе коронавирусом, а неки су само дошли да провере своје здравствено стање.

“Довела сам супруга јутрос у осам. Гужва је страшна, знам да људи долазе већ у шест ујутро. Свуда се заказује, овде нам је једино речено да не треба да заказујемо. Јуче су га вратили, данас чекам три сата и опет ништа. Страшно”, љута је Јована.

“Три сата чекам. Радио сам тест из крви, али он није поуздан. Радим ово због себе и због своје породице, да знам на чему сам. Немам симптоме, али превише је заражених и контаката током дана. Сваки од нас је потенцијални носилац заразе”, рекао нам је Милован.

Вучић и његови плаћеници не разумеју једну ствар о КиМ! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Блиц/ nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА