Најновије

ПУТИН ПРАВИ НОВО СТРАШНО ОРУЖЈЕ: Чега се Русија уплашила и зашто убрзава темпо развоја бомбардера ПАК ДА?

Жеља Американаца да своје стратешко ваздухопловство опреми новом генерацијом бомбардера присиљава Русију да интензивира рад на спровођењу сличних пројеката.

ПАК ДА (Фото: mil.ru)

Чињеница да су у току радови на стварању бомбардера Б-21 Рајдер са стелт технологијом, нису прошли незапажено од стране кинеских стручњака, као ни развој сличног модела у Русији.

Аналитичари су напоменули да се, на основу жеље Американаца да модернизују стратешку компоненту своје војске, примећује “нуклеарни препород” Русије.

Као резултат тога, руски конструктори су, као одговор на све веће претње Пентагона, такође започели стварање сопственог стратешког бомбардера нове генерације ПАК ДА.

Међутим, на путу да се опреми стратешко ваздухопловство Русије, поставило се питање не само стварања нове невидљиве летелице за руске ваздухопловне снаге, већ и проблема високих трошкова њеног стварања.

Као резултат тога, као прелазна фаза, ради се на модернизацији Ту-160М2, који ће омогућити, са релативно малим средствима, повећање потенцијала нуклеарне компоненте руске војске.

„Производња нових бомбардера Ту-160М2 помоћи ће ваздушним, нуклеарним снагама Русије да реше проблем застарелих модела авиона“, преносе кинески медији. 

Истовремено се напомиње да ће овај руски „стратег“ у трци наоружања са Сједињеним Државама ускоро моћи да изгуби.

Као резултат тога, Русија је приморана да убрза темпо развоја бомбардера ПАК ДА нове генерације: „Ту-160М2 конструисан 70-их година прошлог века, није невидљив и није у могућности да се упореди са новим америчким бомбардером Б-21.

Стога, како би ослабила Сједињене Државе, Русија убрзава темпо развоја стратешког бомбардера нове генерације ПАК ДА. ”

Раскринкан режимски убачен елемент у протесте и ко је све започео! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА