Најновије

"НЕМА ВИШЕ ПРИЧЕ О ТЕРИТОРИЈАЛНОМ ИНТЕГРИТЕТУ КОСОВА": Хоти поручио да је лажна држава избегла ћорсокак

Хоти је у објави на Фејсбук налогу поручио да је током његове владе, заједно са међународним пријатељима, вратио тзв. Косово тамо где и припада.

Авдулах Хоти (Фото: kryeministrir-ks.net)

- Из нарушених односа са ЕУ и САД, сада имамо подршку свих за циљ дијалога, а то је међусобно признавање и нормализација односа. За месец дана смо уклонили из било какве расправе тему територијалног интегритета Косова, коју нико више не спомиње - истакао је тзв. косовски премијер.

Према његовим речима, такав приступ дијалогу, легитиман је и једини, те је време изолационистичке политике и страх од сукобљавања вец́ прошло.

- Одлучно и храбро, избегли смо ц́орсокак и изолационистички приступ и преузели државне одговорности у дијалогу. То смо учинили без устручавања, пошто смо вођени принципом очувања територијалног интегритета и јединства државе, као и потпуним поштовањем уставности - поручио је Хоти.

Како је навео, нико не би требало да се осећа узнемиреним од нормалности коју гради, јер је то такође и у њиховом најбољем интересу.

- Наши јасни принципи и искреност пред међународним партнерима омогуц́авају нам да будемо раме уз раме са њима и дају нам гаранцију за дијалог у најбољем интересу Косова и њених грађана - нагласио је Хоти.

Истакао је да ће то бити споразум који тзв. Косову даје оно што заслужује, да буде равноправно и интегрисано у велику евроатлантску породицу.

Тзв. косовски премијер је, на тај начин реаговао и на тзв. Председништво и на Демократксу партију тзв. Косова, који су данас критиковали приступ његове владе дијалогу.

Руски официр одбрусио америчком војнику! Није знао шта да каже од страха! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА