Најновије

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ У СТРАХУ: Руске подморнице угрожавају и територију САД

Амерички генерал Глен Ван Херк на саслушању у Сенату САД – који разматра његову кандидатуру за место команданта Северне команде (NORTHCOM) – рекао је да су руске подморнице постале „озбиљан проблем за Сједињене Државе“.

Руска подморница (Фото: РИА)

Навео је да су ривали и противници САД проучавали како се оне понашају за време ратних сукоба, како обезбеђују обуздавање противника и како се са њима надмећу. Потом је додао:

„Имали су прилику да се развијају посматрајући нас. У свим областима. Посебно Русија и Кина. Русија развија своје стратешке потенцијале, попут подморница, које је сада озбиљан проблем открити“.

Ван Херк је у наставку наступа пред сенаторима посебно упозорио:

„Савремене подморнице омогућавају Русима да  крстарећим ракетама угрожавају и територију Сједињених Држава, а то такође представља озбиљан проблем“.

Према Ван Херковим речима, кинеске оружане снаге развијају се по узору на руске и у стању су да делују све даље од своје територије.

Министарство одбране Русије објавило је 26. јула да је почело тестирање прву подморнице на атомски погон која ће носити подводне беспилотне апарате „Посејдон“.

Месец дана раније, у Москви је објављено да ће прво лансирање „Посејдона“ бити ове јесени. Са атомске подморнице „Белгород“.

„Посејдоне“ руски војни експерти називају „оружјем Судњег дана“.

У марту је командант руксе Ратне флоте - адмирал Николај Јевменов - рекао да његова земља већ развија подморнице пете генерације са још напреднијим карактеристикама.

Кина прави нови ратни брод у јеку сукоба са САД. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА