Најновије

ШОК! АФЕРА ОТПАД ТРЕСЕ БиХ: Џакови из Италије, жаришта короне, истоварени у Дрвару! Ево кад и ко је дао дозволу!

Начелница општине Дрвар Душица Рунић рекла да је дозволу за увоз отпада, који је истоварен у Дрвару и Босанском Грахову, издало федерално Министарство туризма и екологије на дан 16. марта, када је на нивоу ФБиХ проглашено стање природне несреће.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Дозвола, казала је, издата на основу решења за издавање дозволе за управљање отпадом, од Министарства грађевинарства, обнове, просторног уређења и екологије Ливањског кантона, датирана је19. фебруара.

"Занима нас како је неко могао да изда дозволу о увозу текстилног отпада из Италије, из Падове, из земље која је у том периоду била жариште вируса корона, а у ФБиХ проглашено стање природне несреће. Захтевамо да се хитно реши овај проблем који се догодио у Дрвару и Босанском Грахову", рекла је Рунићева. 

Рунићева се налази код Панелке, у кругу некадашње фирме Грмеч, где инспекција из Ливна ради на утврђивању околности под којима је текстилни отпад из Италије стигао у Дрвар.

Седам шлепера текстилног отада из Италије, идентичног оном који је истоварен у Босанском Грахову, истоварен је јуче и у кругу некадашње фабрике Грмеч у Дрвару.

Општинско веће Дрвара затражило је синоћ да надлежни инспекцијски органи у року од 24 часа наложе измештање текстилног отпада из Италије истовареног у некадашњу фабрику Грмеч, ради заштите и безбедности грађана, рекла је Рунићева.

Председник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији Ђорђе Радановић рекао је да инцидент са отпадом представља кршење Анекса седам Дејтонског споразума, као и кривично дело према члану 178 Кривичног закона ФБиХ, који се односи на спречавање повратка.

Истакнути "дворски" историчар и бивши саветник Мила Ђукановића, др Живко Андријашевић, прошле године је категорично запретио да се неће правити компромиси кад су у питању "вредности Црногораца и њихове независне Црне Горе".  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА