Најновије

ИЗВАДИЛИ ПИШТОЉ И ПУЦАЛИ НА СЛАВНОГ ГЛУМЦА! Ужас у београдском кафићу - А само што је постао отац

Током мрачних 90-их година прошлог века криминал је увелико владао у Београду, а особе мешаног порекла (српско-хрватско-бошњачког) посебно нису биле добродошле готово нигде. 

Једна сцена, која се одиграла управо у београдском кафићу, заувек ће остати урезана у памћење једних од најпопуларнијих глумаца са ових простора Радету Шербеџији и Бранки Катић. 

Познато је да Раде потиче из српске породице која је живела у Хрватској, те је због тога посебно био на мети и једне и друге зараћене стране. 

У Хрватској сматран је Србином, у Србији Хрватом. 

Као већ формирани глумац и професор на Академији, Раде се због инцидента са београдским криминалцима заувек иселио са ових простора. 

У моменту када је славио рођење своје ћерке, коју је добио у другом браку са Ленком Удовички, двојица криминалаца пуцали су на њега. 

О том ужасном догађају, овако је сведочио. 

- Ушао сам са својом студенткињом Бранком Катић и Дарок Шуковић и са мојим другаром Андрејом Поповићем у клуб "Нана" који се налазио недалеко од стана родитеља моје жене Ленке, где сам тада становао. Најпре смо те вечери, маја 1992. године прослављали у Клубу књижевника рођење моје ћерке Нине. Када смо ушли, за једним столом су седела 3 младића и били су под дејством алкохола. Одмах су кренули да ми добацују: Издајицо један српски, иди Туђману, псовали су ми мајку и тако даље. Дошао сам до шанка, а дечко који је ту радио ми је рекао да је боље да одемо, јер су они пијани и наоружани. Ми смо таман испили пиће, кад ми је одјекнуо пуцањ изнад главе - метак се забио у плафон.

 

Окренуо сам се и видео да су двојица држала за руку младића који је пуцао. Био је пијан. Једина врата су била поред њих и морали смо ту проћи. Рекао сам Бранки: Само полако, без страха. Док смо пролазили поред њих, овај што је пуцао добацио ми је шапућући: Раде, је*ем ти мајку - испричао је глумац својевремено и додао да испрва није ни схватио шта се десило:

- Изашли смо, сео сам у ауто, дошао кући - то је било три стотине метара даље - наточио виски и тек тада су ми клецнула колена. Тек тада кад је адреналин пао, схватио сам шта се догодило тада.

Након овог инцидента глумац се са породицим сели у Америку, где гради успешну каријеру и стиче светску славу. 

Најврелију слику Лидије Вукућевић погледајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА