Најновије

ВУЧИЋ: Измислили ванредну ситуацију у Шапцу да би остали на власти!

Председник Србије Александар Вучић рекао је да власти у Шапцу нису у стању да признају изборни пораз, па су измислиле ванредну ситуацију и то да немају тестове за коронавирус како би остали још седам до десет дана на власти.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

"Изгубите са 12.000 гласова у малом месту и нисте у стању да признате пораз. Ја честитам оном малом Пауновићу у Параћину који је изгубио и честитао и зато ће он имати политичку будућност", рекао је Вучић новинарима на аеродрому у Батајници.

Он је додао да у Шапцу има све три врсте тестова, а да је ванредна ситуација измишљена, "мислећи да ће да их спасе неки амбасадори".

"Нема амбасадора, народ у Шапцу одлучује", рекао је Вучић.

Он је одбацио тврдње да Србија не тестира довољно на присуство коронавируса, наводећи да је у земљи тестирано више него у свим осталим државама некадашње Југославије плус Албанија.

"Да вам поновим, 428.000 Србија, а Хрватска 82.000, предочио је Вучић и рекао да су само тестови Србију коштали 50 милиона евра, а има их још 300.000, значи 30 милиона", истакао је Вучић.

Казао је да је јутрос разговарао са доктором Мирсадом Ђерлеком и генералима у Новом Пазару и да се чини да се ситуација стабилизује.

"Јуче је било 205 оболелих, данас 183, јуче је било петоро мртвих, до сада двоје", рекао је он и истакао да се размишља о подизању нове болнице намењене само за ковид, "јер ако нас вирус овако мучи на лето, шта ће бити на јесен".

Србија је једина земља којој ММФ није спустио прогнозу раста и зато сам срећан, рекао је Вучић.

"Ситуација је тешка и разумем потребу синдиката да штити раднике, али држава није ћуп из које можете да узмете колико хоћете. Ово као да се комунизам вратио на мала врата - државо дај и плати. Одакле", питао је он.

Вучић је рекао да држава нема више новца за давање, јер би тиме повећала јавни дуг, "а обећао сам грађанима да јавни дуг неће ићи изнад 60 одсто БДП".

Прочитајте ОВДЕ    ко каже да по Вучићу корона избрисала 100 година заостајања за комшијама!?

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА