Најновије

СРБИЈА ДАНАС: Здравствени систем пукао, лекари заражени и болесни

"Мој муж је добио тест на ковид - позитиван. Нема снаге, каже - да ми буде боље или да умрем, не могу више. Ћутим, срце ми у петама", написала је на друштвеној мрежи Твитер жена чији је муж позитиван на коронавирус и описала кроз какве страхоте њих двоје пролазе.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

- Писала сам вам пре пар вечери страхоте које смо доживели у понедељак, испред Инфективне. То се, на жалост, наставило и јуче, а мој муж је синоћ уз много муке примљен у болницу. Јуче око 14 сати предао је књижицу за контролу и да подигне налаз бриса на ковид. Рекли су му да сачека и да ће чекати бар четири сата. Овај пут сам била спремна. Извадила сам кампер столицу из гепека и сместила мужа, који већ 10 дана има температуру углавном преко 39 - написала је она.

Каже да је испред болнице било преко стотину људи, махом млади.

- Седим на хоклици коју сам, такође понела од куће. Господин испред мене плаче. Не може да стоји у реду. Позитиван је, а недавно је трансплантиран. Има и дискус. Дајем му своју хоклицу, гледа ме - не верује. Склањам се у хлад. Стиже санитет из Чачка. Сестра из санитета дрхти од врућине. Клима забрањена. Нудим јој флашицу хладне воде. Тешка срца ме одбија. Не сме, каже, да скине скафандер наредних осам сати. Зато не пије ништа. И не једе. Нико није нервозан. Сви су тупи и без реакције. Све споро одмиче. Нема довољно медицинара. На свака два сата прозову неколико људи и нестану - наставља она.

Жена чији је муж позитиван на ковид додаје да санитети пристижу из Чачка, Сјенице, Лознице, Ваљева, Пожаревца, Ћуприје, али највише из Београда.

- Људи седе на тротоару и на трави. Превелика је врућина. Мој муж нестао у оној столици. Дајем му четврту флашицу воде. Један пар послали из Младеновца! А из Београда их шаљу у Младеновац! Шаљу и у Лазаревац. Организације нема, здравствени систем пуко! Лекари заражени и болесни. Они који нису, распадају се од посла. Буквално! И сви љубазни, заједно са пацијентима престрављени од надолазећег ужаса! Негде око 21 сат прозивају мужа.

Истиче да је супруг добио упут за болницу у Земуну и резултат теста на ковид - позитиван.

- Нема снаге, каже - да ми буде боље или да умрем, не могу више! Ћутим. Срце ми у петама. Возим према Земуну. Излазим из кола са упутом. Сударам се са колицима на којима возе преминулог! Стискам срце у шаку. Пуни смо, каже сестра. Идите на нашу неурологију. Муж стрепи да га неће примити. Кажем "вратићу се на Инфективну и примиће те сигурно!" Бар на ходник, каже. На неурологији - нема места. Зову геријатрију. Имају два места. Чекамо - додаје.

Твитерашица каже да је са њима санитет чекао и анестезиолог са једне чувене приватне клинике чија је породица позитивна, једино се он није разболео.

- Каже "не знамо ништа о вирусу, пола клинике нам је заражено". Уплашен је више од нас. Зна колико не знају! Сви су јако љубазни, нико не подиже глас. Возач им помаже да уђу. Сестра мери температуру (39,7). Сатурација кисеоника добра (97). Хоћете да возите за нама, пита возач? Нећу, знам где је геријатрија. Ту је, давних година, умро мужевљев деда. Оде санитет, ја се поред капије распадам. Не знам како сам довезла кола, али сам их довезла. Температура је и јутрос била висока, вечерас је нешто нижа. Хлорокин, комбинација антибиотика, новалгетол, витамини, пробиотик и ко зна шта све још. У изолацији сам и даље, 11 дана сам свакодневно изложена вирусу - закључује она у својој исповести.

Србија данас. Здравствени систем пук'о, лекари заражени и болесни.

“Кризни штаб да објасни како се од 38 умрлих долази до 6”. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА