Најновије

НОВИ САД ПРОТИВ ДИКТАТУРЕ! Кренуо протест грађана! (ВИДЕО)

Грађани су се окупили на Тргу слободе, како би протестовали против актуелне власти и начина како се води борба против епидемије коронавируса. Пошто су једно време мирно седели на платоу, кренули су у шетњу ка полицији да тако изразе протест због јучерашњих хапшења демонстраната.

Протести у Новом Саду (Фото: Јутјуб)

На почетку шетње организатори су се договорили да сваки пут када неко баци петарду, они седну. То се догодило већ на почетку шетње код окретнице код СНС-а.

Пре шетње, окупљени су, углавном млађи,  окупли на Трг слободе, где су знак протеста сели на плато у знак солидарности са ухапшеним грађанима током демонстрација претходна два дана. Грађани вичу “Правда за Мирана”, “Лопови” и “Одлазите одавде”. Понели су и различите транспаренте и заставе, међу којима су “Срам вас било”, “За чију децу?”, “Прави Гари зна шта је симбол Новог Сада”.

Грађани, како је јуче најављено, траже оставке директора полиције Владимира Ребића, министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, те градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и председника Србије Александра Вучића.

Један од захтева је и распуштање Кризног штаба, као и да се новац који је намењен за цркву, преусмери за медицинаре.

Међу демонстрантима су у чланови Здруźене акције Без крова нико, чији је члан Миран Погачар синоћ ухапшен и који се још увек налази у притвору. Зато су и кренули у шетњу ка полицијској станици Стари град да траже његово ослобађање

На јучерашњем протесту у Новом Саду учествовало је више хиљада грађана, а демолирана је Градска кућа, улаз зграде РТВ-а и просторије СНС у Стражиловској улици.

Такође, сукобили су се припадници полиције и демонстранти, а шесторо учесника протеста је повређено.

Грађани се окупили у Београду и седе на улици против насиља! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА