Најновије

ШАПИЋ ИЗМИЧЕ ФОТЕЉУ ДАЧИЋУ: Ако социјалисти буду део нове владе, сигурно неће задржати утицај који су имали

Ова недеља биће пресудна за формирање нове Владе Србије, али и за политичку будућност социјалиста. Председник Вучић средином недеље ће позвати представнике парламентарних странака на наставак консултација о новом министарском кабинету, после чега ће вагати између останка СПС у влади и уласка СПАС на њихово место.

Дачић (Фото: Јутјуб)

Оно што је готово извесно јесте да ће СПС, ако уђе у Владу, имати мање министара него у претходном мандату. Спекулише се да је министар екологије Горан Триван већ на излазним вратима, а без функције у новој влади могла би да остане и министарка без портфеља Славица Ђукић Дејановић.

Иако се најављивало да би почетком ове недеље могла да буде настављена конститутивна седница Скуштине Србије, пауза ће, према нашим информацијама, бити продужена за неколико дана, док се не искристалише ситуација око састава будуће владе. Осим дилеме Шапић или Дачић, која ће бити разрешена крајем ове или почетком следеће недеље, у јавности је и даље непознато и ко ће се наћи у премијерској фотељи.

Актуелној премијерки Ани Брнабић акције настављају да расту, а да се налази на пол-позицији у овој трци, може се наслутити и из потеза председника државе и лидера СНС Александра Вучића. Он је на "Инстаграму" објавио слику на којој са премијерком шета и пије вино у воћњаку на породичном имању Вучића у Јајинцима.

Брнабићева је у недељу рекла да не би имала ништа против да буде премијерка и у новој влади, јер је спремна за даље изазове:

- Али СНС има добре кандидате и, ко код да буде мандатар, биће то квалитетан кандидат. Постоји неколико људи у нашој странци иза којих бих стала и знам да би одлично обављали дужност.

Иако је раније рекла да Вучић озбиљно разматра коалицију са Шапићем, Брнабићева је у недељу казала да не зна ко ће бити партнер напредњака и да о томе не одлучује она. Казала је, међутим, и да постоје људи из Владе које не би волела да види у фотељама у наредном мандату:

- Не би било коректно да о њима говорим, али мислим да постоје људи који нису довољно добро радили свој посао - рекла је Брнабићева на ТВ Прва.

У првом кругу консултација код Вучића, од парламентарних странака нису били једино представници СДА Сулејмана Угљанина. Сви остали су изразили спремност да буду део нове владе уз испуњавање неких захтева, па се очекује да ће се сви појавити у Председништву ове недеље.

Србија крила бројке о броју мртвих! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА