Најновије

ГУСЕНИЦЕ ЊИХОВИХ ТЕНКОВА ГАЗЕ СВЕ ПРЕД СОБОМ: Израел прешао у Либан! Не оклевамо да кренемо у рат!

У уторак су три тенка израелске војске прешла техничку ограду у градићу Маис ал-Џабал у оквиру Плаве линије, на јужној либанској граници.

Израелски тенк (Фото: idf.il)

Према либанском вебсајту Ан-Нахар, „два тенка израелске војске пробила су техничку ограду на граници између града Маис ал-Џабал и окупираних палестинских територија и настанили се у спорном подручју у Кроум ал-Шарки, западно од града."

На либанској веб страници додаје се да је "трећи тенк дошао и сместио се на војни пут насупрот тог подручја", наглашавајући да су "израелске снаге испалиле  фосфорну бомбу, која је запалила спорно подручје између техничке ограде и Плаве линије током повлачење ова два тенка у у области Кроум ал-Шарки у месту Маис ал-Џабалу. "

Израелски министар одбране Бени Ганц упозорио је у понедељак на "опасне последице за сваки нови рат између Израела и либанског Хезболаха", истичући да Израел "неће оклевати да поведе рат у Либану, ако му се наметне".

Израелски председник Реувен Ривлин рекао је, "смер његове земље није у правцу рата са Либаном, већ је у светлу тензија на северним границама, у потпуности смо спремани да се суочимо са свим могућностима."

Прочитајте ОВДЕ о подмуклом турском нападу!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА