Најновије

ДАЧИЋУ ПРЕКИПЕЛО: "Приштина не поштује договоре! Они користе ову ситуацију..."

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да има наговештаја да Приштина ради са земљама које су повукле признање да пониште те одлуке.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

"Они користе ову ситуацију за остварење својих циљева. Уколико приметимо да не само да нема поштовања договора, него да се понашају поптуно супротно, ми ћемо наставити са нашом кампањом и сигурно ћемо бити много успешнији него што су они", поручио је Дачић.

Нагласио је да је Београд јасно рекао да жели компромис и дијалог, али да не прихвата наметање унапред припремљених решења, те да Приштина не само да не жели компромис, него је њена политика заснована на лажима, јер најпре нешто прихвате, потпишу, а онда на крају не желе да спроводе, као што је то са Бриселским споразумом и Заједницом српских општина.

"Као што су сада прихватили да ће имати неки мораторијум на учлањење у међународне организације, а онда је Хоти рекао да они то у ствари не примењују. Поставља се питање сврсисходности таквог једног дијалога у којем не знате никад да ли сте се нешто договорили или се нисте договорили", каже Дачић.

Подсетио је да је Београд прихватио оно што је тражио Ричард Гренел, а то је привремени мораторијум на повлачење призњања такозваног Косова, али и навео да ће наставити кампању за повлачење признања такозваног Косова уколико примети да Приштина не поштује договор.

Навео је да Приштина рачуна то да ће Србија бити толико слаба и рачунају да је слаба као некада и да ће онда морати да прихвати нешто под притиском и уценама, те да им и зато смета јака Србија.

Поручио је да је јака Србија предуслов да Србија ипак позитивно реши ово питање и да су зато толики притисци и удари на Србију.

"Имате истовремено у руским медијима наша опозиција говори о томе да ми водимо русофобичну политику, значи да радимо против Русије. С друге стране, у америчким медијима имате напад на Србију да ми увозимо кинеско наоружање, па нас Америка упозорава на то. Из ЕУ нас критикују због односа с Русијом и Кином, а онда имате да нас та иста опозиција критикује наводно због неког лошег односа према Русији, а све то са циљем да ће Србија као признати Косово. То су глупости", рекао је Дачић.

Разговори Београда и Приштине су неизвесни у смислу свих околности под којима се они дешавају, каже први потпредседник Владе и и поручује да је јака Србија предуслов да, ипак, позитивно реши ово питање и да су зато и толики притисци и удари на Србију.

"Није да су разговори неизвесни, него су незивесни у смислу свих околности под којима се они дешавају", закључио је Дачић.

Ово је Ђукановићем договор са убицама! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА