Најновије

КРИЗНИ ШТАБ: Могуће ограничавање броја људи на Ади и сличним местима?

На конференцији за новинаре, Кризни штаб је и данас у Палати Србија изнео најновије информације о коронавирусу у нашој земљи.

Златибор Лончар (Фото: Јутјуб)

У последња 24 часа коронавирусом заражено је још 311 особа, 146 пацијената је на респиратору. Нажалост, преминуло је још осморо људи.

Министар здравља Златибор Лончар каже да се број оболелих здравствених радника смањује, и тренутно износи 618, од којих је 69 хоспитализовано.

Он је такође најоштрије осудио напад на медицинску сестру у Нишу.

Лончар поручује да опуштања не сме да буде јер је циљ да се ковид болнице врате својим првобитним наменама због тога што имамо више оболелих од болести које немају везе са короном.

Новинарима се затим обратио инфектолог др Мијомир Пелемиш.

- Јесте смањен број оболелих, али мене брине овако велики број хоспитализованих. То су озбиљни болесници и већина њих мора да се прими на интензивну негу - рекао је он.

Директор Центра за анестезиологију и реаниматологију КЦС професор доктор Небојша Лађевић поручио је да је ситуација под контролом, али да би било боље да се сви придржавају мера како би се смањио број хоспитализованих.

Уколико се грађани не буду придржавали мера Лончар најављује да ће улазак на Аду Циганлију и слична места бити контролисан, односно број људи на тим местима ће бити ограничен.

На друштвеним мрежама буру су изазвали призори смедеревске црне прашине.  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Српски телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА