Најновије

ЦРНИ ОРАО СЕ НАДВИО НАД ВИСОКИМ ДЕЧАНИМА: Ко је шиптарски кабадахија који малтретира Србе!

Ко је Башким Рамосај, албански кабадахија који пркоси западним амбасадама у Приштини и прети да ће, ако треба, сам изградити пут кроз заштићену зону манастира Високи Дечани, чијег игумана Саву Јањића назива лудаком и хоће да отера Кфор из светиње?

Високи Дечани (Фото: Јутјуб)

Терориста и злочинац, исто као и његов партијски шеф и ратни командант Рамуш Харадинај – одговарају у Удружењу породица киднапованих и убијених Срба на Косову и Метохији, истичући да за овакав опис председника општине Дечани постоји обиље доказа. Они, наиме, откривају да је Рамосај у рату био у Црним орловима, бригади у саставу терористичке ОВК, чији су припадници одговорни за отмице и убиства више од 160 српских цивила, војника и полицајаца. Ту јединицу формирао је лично Харадинај као тадашњи командант ОВК за Метохију. На њеном челу био је један од најозлоглашенијих терориста Идриз Баљај, против кога је Хаг поднео оптужницу за ратне злочине, али га, баш као ни Харадинаја, није осудио.

Бригада, формирана као јединица за брза дејства, за собом је оставила крваве трагове, мучећи и убијајући Србе, чија су тела нађена у Радоњићком језеру и сеоским бунарима на подручју општине Дечани. Црни орлови били су синоним за терор, а међу њима је био и данашњи председник општине Дечани, што је по уверењу породица киднапованих и убијених Срба у директној вези.

– Сви некадашњи припадници терористичке ОВК награђени су високим положајима. Тако је и Рамосај награђен функцијом за своја злодела. Да је био припадник те злочиначке организације потврђује и сада кидисањем на манастир, једино место у Дечанима које чува трагове српства и православља – поручују из Удружења породица киднапованих и убијених на КиМ.

Упућени тврде да Рамосају блискост са Харадинајем и стаж у шуми међу терористима ОВК омогућавају да се понаша као шериф којем нико не може ништа и прети да ће учинити све шта му се прохте, бацајући под ноге и одлуке косовског уставног суда попут пресуде да 24 хектара земљишта припада манастиру. Рамосај ни ту одлуку, као и ону о забрани градње пута Дечани – Плав кроз заштићену зону манастира, не поштује и следбеницима се додворава тако што омаловажава оне који су је донели, претећи да ће погазити и налоге западних амбасадора. То, међутим, за сада не чини, већ силу непрестано демонстрира над дечанским монасима.

Не да мира амбасадорима

Рамосај је инсистирањем на градњи пута поново изазвао реакцију америчке амбасаде, која је и раније морала да га кроти како би манастиру престао да оспорава право власништва на 24 хектара земљишта.

– Изградња ауто-пута Дечани-Плав је више од земљишта и градње, јер је реч о поштовању судских одлука. Ради се и о поштовању и очувању права свих да практикују своју веру и живе мирно са својим суседима – поручио је амбасадор САД у Приштини Филип Коснет.

Сва Вучићева очајна глуматања, погледајте ОВДЕ!

Извор: vesti-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА