Најновије

Дачић: Бајден је увек подржавао Албанце, али…

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да за Србију не би била боља опција коју представља Џо Бајден него што је садашња, али је поручио да се наша земља не меша у унутрашње ствари САД.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Дачић је тако одговорио на питање да ли би у случају победе Џо Бајдена позиција Србије била лошија.

– И у случају да победи Бајден, он је искусан политичар и без обзира на све што је причао раније и он ће морати да на неки начин усклади своје ставове са интересима САД и мора да рачуна са побољшаном међународном позицијом Србије, као и са тиме да неће моћи да се било шта решава без Србије – рекао је Дачић.

Дачић је подсетио да је Бајден раније говорио да су Срби злочинци, да је Србија крива за све што се десило на простору бивше Југославије и да подржава Албанце на Косову и Метохији.

– Зато сигурно за нас не би била боља та опција него што је ова сад, али ми се не мешамо у унутрашње ствари САД, мада се велике силе мешају у наше унутрашње ствари. Сви воле да дају изјаве о нашим унутрашњим питањима, а када ви кажете о њиховим они се буне – рекао је Дачић.

Како каже, Срби који тамо живе и имају право гласа свесни су ко је шта говорио у прошлости и то их је и опредељивало да на прошлим изборима гласови иду ка Доналду Трампу.

Он је додао да се ситуција променила када је реч о положају Србије и да пре 10 година неком ко иде у Америку сигурно не би говорили да ће да се разговара о решењу питања Косова него да ће да се врши притисак да се призна Косово.

– Променила се та ситуација за ових осам година. Ми смо учврстили међународну позицију, а смањио се и број земаља које признају Косово. Без Србије нема решења – поручио је Дачић.

Како је др Дејан Жујовић извређао др Кона погледајте ОВДЕ.

Извор: happytv.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА