Најновије

ОРГАНИЗАЦИЈУ "МАЈДАНА" У БЕЛОРУСИЈИ ИЗВОДИ ПОЉСКА ГРУПА ЗА ПСИХОЛОШКА ДЕЈСТВА: Специјалци желе Лукашенкову главу!

Према речима одређених ауторитета из делокруга контраобавештајног рада централну улогу у рушењу председника Белорусије Александра Лукашенка има Пољска и њене специјалне службе. По свему судећи организацију и координацију „мајдана“ у Беорусији изводи Централна група за психолошка дејства (Centralna Grupa Dzialan Psychologicznych – CGDP) која је структурно део пољских оружаних снага. Ова група је директно потчињена Команди копнене војске, и улази у састав јединица за специјалне операције.

Пољски специјалци (Фото: Јутјуб)

Главни задаци структуре CGDP су специјална информационо-психолошка дејства на оружане снаге и становништво потенцијалног непријатеља, ради постизања кључних политичких и војних циљева.

Њена структура се састоји од командног центра (штаба), обавештајног центра који је фокусиран на специјални психолошки рат и који координише рад 4 подсектора. Први подсектор прати и анализира све медије који су присутни на територији Пољске, други прати медијску ситуацију у земљама Западне Европе, трећи је концентрисан на земље Источне Европе, и четврти на земље које се налазе у ратном конфликту.

Под контролом пољске Centralna Grupa Dzialan Psychologicznych (CGDP) се налазе и специјално пропагадно-психолошке групе на социјалној мрежи- телеграм /Nexta и Nexta Life/, а које својом високом активности (24/7) покушавају да створе услове за насилни преврат у суседној Белорусији. 

Поред Пољске у читавој операцији су детектоване и обавештајне службе које се налазе под контролом Кијева и Виљнуса.

Шта је Eрдоган урадио прочитајте ОВДЕ!

Извор: bog-rata.com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА