Најновије

ПРЉАВА ИГРА ШИПТАРА СЕ НАСТАВЉА! Траже од три земље да изврше притисак на Србију, једини циљ им је признање лажне државе!

Координатор Приштине за дијалог са Србијом Скендер Хисени састао се јуче у Берлину са Матиасом Лутенбергом, саветником немачке канцеларке Ангеле Меркел, од кога је, како је навео, поводом дијалога Београда и Приштине затражио координацију између Берлина, Париза и Вашингтона.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Он је на Фејсбуку написао да "само уз укључивање ове тројке може да се постигне свеобухватан споразум уз обострано признање".

Хисени је пренео и да је Лутенберга и остале немачке званичнике са којима је данас разговарао информисао о току састанака у Бриселу.

- Уважавајући посвећеност ЕУ и рад специјалног изасланика (Мирослава) Лајчака у преговорима који су се одвијали у Бриселу, нагласио сам да би дијалог требало да поприми нову динамику како не би трошили драгоцено време, одуговлачењем процеса. Треба без одлагања поставити на дискусију главно питање - свеобухватни споразум о међусобном признавању и нормализацији односа - додао је Хисени.

Хисени је рекао и да је током сасатанака са немачким званичницима добио јасне порука да су Немачка и канцеларка Меркел и даље снажно посвећени снажној подршци праведном, трајном и свеобухватном споразуму Београда и Приштине.

Хисени је додао да Приштина у Немачкој види пријатељску земљу, "други дом великог броја грађана Косова".

Прекршен Дејтонски споразум, игра се двострука игра, на адресу председника Вучића стигао важан документ. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА