Најновије

НОВИ ЕРДОГАНОВ ЕКСЕР ЗА КОВЧЕГ НАТО! Од Путина купује још једно моћно оружје, ево о чему је реч! (ВИДЕО)

Након што су турски експерти послати да присуствују војној вежби "Арми 2020" у Русији, појавиле су се тврдње да је Ердоган све ближи одлуци да купи ове моћне руске летелице.

Путин и Ердоган (Фото: Kremlin. ru)

У том случају, уместо Русије, Турска би постала земља која је уништила НАТО еру. Последњих година алијанса је критикована од Русије, али и од својих чланица, пре свега Француске и Америке. Само пре неколико месеци француски председник Емануел Макрон је изјавио да је НАТО-у "мозак мртав". Само неколико лидера се успротивило овој изјави. Међутим, војни аналитичари широм света се слажу са Макроновом изјавом.

Сасвим је могуће да је Турска својом куповином руског система противваздушне одбране С-400 већ начела НАТО. Упркос критици од стране НАТО чланица, а пре свега Америке, Ердоган је пре само неколико дана потписао нови уговор за куповину још једне батерије ових система. Поред тога, Ердоган је већ најавио интересовање за ПВО систем нове генерације С-500, за који немачки експерти тврде да је барем 10 година испред свих постојећих система у свету.

Сарадња између Турске и Русије постаје све ближа, поготову јер се још од прошле године воде преговори како би Турска постала активан произвођач одређених делова за системе С-400 и С-500.

Да ли је руски СУ-57 спреман?

Руски ловац је најмање три пута учествовао у борбама у Сирији. Тада је доказао да је невидљив за радарске системе, јер Американци и њихови савезници нису ни знали да се ова летелица налази у Сирији.

СУ-57 је прошао сва могућа тестирања, укључујући и државни тест којим је потврђено да испуњава све жељене карактеристике.

Русија је већ покренула масовну производњу ових летелица, наручено је 70 ловаца за њихове потребе. Недавно су се појавили и снимци који потврђују да фабрике за производњу "раде пуном паром".

Након што је Америка избацила Турску из свог програма који им онемогућава куповину авиона Ф-35, постаје сасвим логично да ће се Ердоган одлучити за алтернативни авион пете генерације.

Турска покушава да сама произведе своју верзију авиона пете генерације "ТАИ ТФ-X", али је њихов програм развијања оваквог авиона исувише спор, а недостају им и финансијска средства којим би убрзали тестирање и креирање успешног модерног ловца.

Зато куповина руског СУ-57 постаје све реалнија опција, поготово узимајући у обзир све већу сарадњу између Турске и Русије, поготову у области природног гаса.

Ердоган је већ показао да га санкцијама не могу уплашити. Америка из турске базе "Инџирлик" контролише Блиски исток, и протеривање би их коштало много више него што је пребацивање војника из Немачке у Пољску. Штавише, губитак ове базе би довео у питање целокупне америчке операције у региону.

Очекује се да ће Русија бити спремна да за 2 године отвори "линију" за продају ових авиона, а ако се Турска нађе на листи купаца, то ће бити и крај за НАТО.

Прочитајте ОВДЕ   зашто протествују у Берлину.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА