Најновије

АМЕРИЧКА ИМПЕРИЈА ДОБИЈА КОНКУРЕНЦИЈУ У РАТУ ЗА СВЕМИР! Зафар 2 је високотехнолошки пројекат, који ће надгледати непријатеља са висине!

Иранске власти саопштиле су у суботу да се сателит "Зафар 2" сада припрема и биће завршен за неколико месеци.

Ирански свемирски програм (Фото: Јутјуб)

Председник иранског Универзитета за науку и индустрију Џабар Али Закри рекао је у изјави за новинску агенцију Фарс да "сателит Зафар 2 сада припрема 93 иранска научника и очекује се да ће нам требати неколико месеци да завршимо пројекат" .

Додао је да „датум испоруке сателита Зафар 2 свемирској организацији још увек није одређен, јер је одлука у вези с тим у рукама организације, знајући да је у току даноноћни рад на окончању овог националног пројекта“.

Закри је рекао да "велики број студената на високим нивоима образовања индиректно ради заједно са иранским научницима у изради сателита Зафар 2".

Шеф Иранске свемирске организације Мортада Барари недавно је најавио да ће његова земља ускоро произвести сензорски сателит тачности од једног метра, да би га ставио у орбиту око Земље на удаљености од 500-600 км.

Раније ове године, Иран је послао њихов сателит Нур у орбиту, што је натерало САД и њихове савезнике да критикују Исламску Републику и оптуже их за производњу смртоносних ракета.

Сиријска ПВО сачувала Дамаск од Израела! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА