Најновије

Турска и Русија се припремају за рат великих размера у Сирији

едавно је откривено да је Турска почела да мобилизује своје тешко наоружање у Сирији. Говоримо о самоходним артиљеријским носачима М110, калибра већим од 200 мм и који могу да нанесу огромну штету.

Руска војска у Сирији (Фото: mil.ru)

С обзиром на активну руску подршку сиријској војсци, стручњаци не искључују да би турска артиљерија могла да почне да напада положаје руских трупа, посебно на позадини активне конфронтације у Либији.

Тренутно су разлози мобилизације тешког турског оружја у Сирију и даље непознати. Неки стручњаци скрећу пажњу на недавно објављене информације да се сиријска војска заједно с руском војском припрема за покретање нове велике војне операције против милитаната и терориста у провинцији Идлиб.

Треба напоменути да Турска активно покушава да се супротстави сиријској војсци у региону, а Анкара је можда само уздржана овим споразумом с Русијом. 

Међутим, с обзиром на чињеницу да Турска још увек није испунила своје обавезе од пре пет месеци, а милитанти и даље тероришу локално становништво, постоји могућност да ће Русија прекршити тренутне споразуме с Анкаром и започети, заједно са сиријском војском, нову офанзивну операцију у региону.

Владине снаге заузеле су готово половину зоне деескалације Идлиба и иза себе оставиле бројне турске осматрачке положаје. Након тога, Анкара је нагло повећала свој војни контингент у региону и покренула операцију „Пролећни штит“ за потискивање сиријских трупа. Турску подржавају и милитанти који су јој одани.

Хаос на граници са Ираном! Убијени турски војници! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА