Најновије

ОДГОВОР КОЈИ ЗАПАД ЈОШ НИЈЕ СХВАТИО: Мешају се у украјински рат а руска војна доктрина ово предвиђа …

Александар Грушко данас је одговорио на питање да ли би Русија искључила могућност превентивног тактичког нуклеарног напада на Украјину.

Заменик руског министра спољних послова је рекао да је одлука о могућој употреби нуклеарног оружја јасно образложена у војној доктрини Русије.

„Ми имамо нашу војну доктрину – тамо је све записано“, рекао је Грушко, наводи се у извештају новинске агенције РИА који је пренео Ројтерс.

Како наводи агенција, званични принципи руског војног размештања дозвољавају употребу нуклеарног оружја ако се оно, или неке друге врсте оружја за масовно уништење, користе против Русије или уколико се руска држава суочава са егзистенцијалном претњом од конвенционалног оружја.

Такође, напомињу и да је коначна одлука о употреби огромног нуклеарног арсенала Русије, највећег на свету, у потпуности у надлежности руског председника, тренутно Владимира Путина.

Директор америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА) Вилијам Бернс оценио је недавно да је Путин уверен да не може себи да приушти пораз у Украјини и упозорио да Запад не сме да игнорише ризик од употребе руског тактичког нуклеарног наоружања.

„Ипак, ми из обавештајне заједнице у овом тренутку не видимо практичне доказе руског планирања за распоредивање или чак употребу тактичког нуклеарног оружја“, рекао је директор ЦИА Вилијам Бернс.

O сулудим плановима Кијева за Мариупољ читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг/webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА