Најновије

Вучић открио шта ће тражити за Косово!

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће у наставку преговора са Приштином захтевати формирање Заједнице српских општина.

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

- Седмог септембра, ја ћу ићи у Брисел и тражити разговор о Заједници српских општина - рекао је Вучић.

Председник је подсетио да у Бриселу теку разговори и да је Србија желела да ти разговори буду суштински, а не формални.

- За нас је ужасна вест о покушају доношења закона о тзв. заштити ОВК и ја сам о томе разговарао са Лајчаком и указао да је то увод у стање да нико на КиМ не сме да мисли другачије, иначе ће бити ухапшен - поручио је он и рекао да ће видети како ће Брисел на то реаговати.

Рекао је да за Београд није нимало лака ситуација, јер велике силе не одустају од става да је решење косовског питања једино међусобно признање.

Вучић је рекао да ако је суштина да свуда у региону не може да се мисли главом, већ да будемо само сагласни са оним што нам се сервира, то онда више нема никаквог смисла.

- Видећемо како ће Брисел да реагује. Они на разговоре долазе и добијају подршку од доброг дела међународне заједнице, као и да је смисао свега да Србија призна Косово. Онда нам то реците. Надам се да ће нам то у неком наредном периоду и рећи - рекао је Вучић.

Вучић је рекао да Америка и Немачка неће повући признање Косова и да ће гледати како да нас увуку у то.

- Суштина је што нико не разговара о суштинским проблемима. Хоћемо стварни дијалог а не само да нам говоре како хоће да их признамо. Ми смо међународно признати. То сам свима рекао. Тражио сам да разговарамо о ствариним проблемима, али то очигледно некога не занима - рекао је Вучић.

- Оно што мене брине јесте што се говори о некаквим папирима, а не о другим суштинским стварима - истакао је Вучић, и навео да ће наставак дијалога бити одржан 7. септембра, као и да ће он ићи на те разговоре.

- Зато ћу и ја да извучем папир из 2013. потписан под окриљем ЕУ у Бриселу, за оснивање ЗСО, да се прво испуни оно што је потписано - рекао је Вучић нагласивши да све ово што данас говори пред нама рекао и пред Палмером, и пред Лајчаком, Хисенијем.

Оклопна возила у непрегледној колони долазе из Ирака! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА