Најновије

АМЕРИЧКИ ПИЛОТИ КРЕНУЛИ У АГРЕСИЈУ НА СРБИЈУ И ВИДЕЛИ НЕШТО НЕОБИЧНО: Чудна светлећа кугла је била поред авиона! (ВИДЕО)

Дерек Тар, члан посаде америчког авиона који је учествовао у НАТО агресији на Србију, посведочио је да су првог дана бомбардовања на небу изнад Јадрана срели чудне светлеће кугле.

НЛО (Фото: Јутјуб)

Тар је био оператер на летећој цистерни С-130, а у серији "Неидентификовани" на "Хистори" каналу, испричао је необични догађај који се одиграо 24. марта 1999. године надомак Црне Горе.

Како је рекао, био је у задњем делу авиона током пуњења горива изнад Јадрана и у једном тренутку видео чудну светлећу куглу, која је била удаљена од њиховог авиона, али је изузетно брзо прелазила са једне стране летелице на другу, као да је снима и премерава.

Обавестио је пилота о томе, који му је одговорио да не чекају више никога за пуњење и да то не може бити НАТО авион.

Необичан сусрет трајао је неколико минута, а сведочила му је петочлана посада авиона.

Тара је објаснио да се потом светлећа кугла великом, невероватном брзином удаљила од авиона, нестајући у делићу секунде.

Иначе, емисија у којој је Тара испричао своје невероватно искуство, ауторско је дело Луиса Елизонда, бившег шефа тајног програма Пентагона за истраживање неидентификованих летећих објеката, који је на његовом челу био 10 година, а оставку је дао 2017.

Елизондо је недавно изјавио како је - сигурно да ванземаљци постоје, само је питање да ли су претња за нас - те додао како су - објекти неутврђеног порекла заиста пали на Земљу, а да су њихови остаци однесени на анализу.

Иначе, занимљиво је да је готово истоветну причу о сусрету са светлећим куглама на готово истом месту, испричао и бивши командант Југословенског ратног ваздухопловства, генерал Звонимир Јурјевић.

Јурјевић је навео да су први сусрет са НЛО пилоти 172. авијацијског пука, који је био смештен у Подгорици, имали почетком јануара 1975. приликом ноћног летења.

- Он је изгледао као светлећа кугла, јако видљив, можда десетак пута јачег светла од најсветлије звезде у то време. Бела светлост мењала је свој спектар, од беле, жуте, светлоцрвене до наранџасте и назад. Он би се јавио изненада, однекуд. Намерно је на себе скретао пажњу, јер нисмо знали одакле је долазио. Одједаред би се нашао у построју наших авиона - испричао је Јурјевић.

Објекат се увек појављивао 50 минута од почетка лета, чак и када је команда пука померала време полетања авиона

Јурјевић је сам, али и заједно са својим пилотима полетао више пута да би пресрео тај објекат, али је он увек успевао да остане на удаљености од тачно 10 километара.

Потом су због тога у Подгорицу стигли и суперсонични "мигови 21", али ни они нису успели да га стигну.

Објекат се последњи пут појавио 12. фебруара 1975. изнад самог аеродрома, а Јурјевић каже да су одлучили да га игноришу, те да никад више није виђен.

Скоро пола милиона оболелих у Перуу, у Италији расте број заражених међу младима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА