Најновије

ЛУКАШЕНКО: Ако неко нападне Русију, Белорусија улази у рат

Ако западне земље изврше агресију на Русију, Белорусија ће ући у рат, изјавио је јуче белоруски председник Александар Лукашенко.

Лукашенко (Фото: РИА)

"У случају да неко покуша да нападне Русију преко Белорусије или у близини белоруских граница, наша армија од 60.000-65.000 војника ући ће у рат. Према одредбама споразума о Колективној безбедности и споразума о државној унији, Запад је у нашој зони одговорности", изјавио је Лукашенко за руске медије, преноси ТАС.

"Ако се догоди такав напад са запада, севера или југа, одмах ћемо похитати у помоћ Русији", закључио је белоруски председник.

Лукашенко је прошлог месеца наложио министарству одбране Белорусије да будно мотри на покрете снага НАТО-а у Пољској и Литванији и да борбену готовост подигне на виши ниво у јединицама које контролишу западне границе Белорусије.

Нешто касније, 19. августа, белоруски министар одбране Виктор Крењин наредио је да се погранична армијска област Гродно појача тактичким ракетним јединицама, вишецевним ракетним батеријама, беспилотним летелицама и противваздушним ракетним системима.

Руска авијација пржи све под собом код Идлиба. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА