Најновије

ИСПЛИВАЛО! Откривено Трампово тајно оружје! (ВИДЕО)

Председник САД Доналд Трамп је током разговора о тајном америчком оружју, о коме наводно нико не зна, вероватно имао у виду термонуклеарну бојеву главу мале јачине В76-2, пише амерички политички портал „Популар механикс“.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

„Председник је вероватно имао у виду В76-2, нову нуклеарну бојеву главу, која је направљена за балистичке ракете америчке Ратне морнарице „Тридент Д-5“, које се лансирају са подморница“, наводи портал.

„Популар механикс“ подсећа, да америчка Ратна морнарица тренутно има 12 подморница и да свака има око 20 ракета УГМ-133А „Тридент Д-5“. Свака од тих балистичка ракета може да понесе четири до пет бојевих глава В76 јачине 100 килотона.

Портал наводи, да само једна таква америчка подморница, која се налази у близини канадске обале, „може да лансира на запад Русије 80-100 бојевих глава“. Јачина В76-2 у односу на В76 је већа за четири до десет килотона.

У фебруару је Пентагон изјавио, да су САД почеле инсталацију бојевих глава мале снаге В76-2 на подморнице.

​Директор информационог пројекта о нуклеарном наоружању Федерације америчких научника Ханс Кристијансен рекао да је план да се В76-2 праве на бази термонуклеарне бојеве главе В76-1 уклањањем термонуклеарног горива (уранијума, литијума и деутеријума), услед чега ће од претходне бојеве главе остати само окидач плутонијума, док ће се енергија новог оружја смањити са 100 на пет до шест килотона.

Лукашенко и Путин се састају за 3 дана! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА